Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ο στόχος της Ντ. Μπακογιάννη
Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ο στόχος της Ντ. Μπακογιάννη Εκτύπωση E-mail
12.04.08
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων, είπε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς όταν λέμε ότι με χαρά θα καλωσορίσουμε τους γείτονες στους ευρωατλαντικούς θεσμούς όταν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι δεν επιδιώκουμε την ταπείνωση κανενός αλλά και δεν θα υπονομεύσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να μη μείνει αιχμάλωτη στο παρελθόν και στην αδιαλλαξία της και δήλωσε ότι είναι αισιόδοξη ότι το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας θα εισακουστεί.

Αναφερόμενη στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής έδωσαν με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο μια δύσκολη μάχη για το όνομα των Σκοπίων και εξασφάλισαν σημαντικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας.

Η θέση της Ελλάδας είναι πια θέση της συμμαχίας ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ξεκαθάρισε τους όρους της διαπραγμάτευσης, οριοθέτησε τους στόχους και τις επιδιώξεις της και κατέστησε σαφές ότι έχει ρεαλισμό και τόλμη για μια πραγματική λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα. Τέλος ανέφερε ότι η χώρα μας έκανε διεθνή εκστρατεία για την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος προσέκρουσαν στην αδιαλλαξία της άλλης πλευράς.

Οι συμμαχικές σχέσεις δεν χτίζονται πάνω σε εκκρεμότητες ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Λ. Ζαγορίτης: «Εθνική επιτυχία το Βουκουρέστι"

Στην μεγάλη εθνική επιτυχία στο Βουκουρέστι αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ Λευτέρης Ζαγορίτης μιλώντας στην Σύνοδο της ΚΕ της ΝΔ.Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, λειτούργησε με σχέδιο, ξεκάθαρες θέσεις, ξεκάθαρη θέση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, εκφράζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού.

 

Ο κ. Ζαγορίτης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμεύσεών της έγινε πράξη. Προχωρούμε στις αλλαγές ανέφερε ο γραμματέας και πρόσθεσε προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι έστω κι αν γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι.

Ο κ. Ζαγορίτης εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Παραμένουν βυθισμένοι στην εσωστρέφεια που έπεσαν αμέσως μετά την ήττα τους στις εθνικές εκλογές, περιορίζονται σε ξεπερασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε κούφια πυροτεχνήματα σε ανούσιους αντιπερισπασμούς. Απουσιάζουν, ο ειλικρινής πολιτικός λόγος και τα επιχειρήματα ουσίας.

Ο κ. Ζαγορίτης έκανε εκτεταμένη αναφορά στη μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέγοντας ότι η ΔΑΠ είναι μακράν πρώτη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχει ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να σπάσει καμία άλλη φοιτητική παράταξη.

Η ΔΑΠ απέδειξε ότι είναι το κυρίαρχο ρεύμα, η κυρίαρχη δύναμη στους πανεπιστημιακούς και σπουδαστικούς χώρους. Ανέφερε δε ότι διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά, ότι η ΔΑΠ θα υποχωρούσε και κάποιοι άλλοι θα ανέβαιναν.

Τέλος ανέφερε ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει το πλεονέκτημα ότι έχει πλεόνασμα ικανών στελεχών για να πάρει τη σκυτάλη, υπάρχουν τεράστιες εφεδρίες αξιόλογων και αξιόμαχων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

kathimerini.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1589&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote