Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πυρ ομαδόν κατά Βγενόπουλου
Πυρ ομαδόν κατά Βγενόπουλου Εκτύπωση E-mail
12.04.08
Θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό κόσμο προκάλεσαν οι δηλώσεις και οι ενέργειες του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Ο ίδιος επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους, τουλάχιστον απέναντι στον ΣΥΝ. Μιλώντας «Στο Κόκκινο», σε μία ενέργεια συμβολικού χαρακτήρα, καθώς ο εν λόγω ραδιοφωνικός σταθμός ανήκει στην Κουμουνδούρου, επισήμανε πως «η αγωγή στον κ. Τσίπρα είναι συμβολική για να δικαστούν στο πρόσωπό του όλοι εκείνοι που έχουν πει πολύ χειρότερα πράγματα, αλλά έχουν βουλευτική ασυλία».

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ σε «μια πράξη πολιτικής ανδρείας», δηλαδή να δηλώσει ότι μιλούσε για «πολιτική απάτη». 

«Αν ο κ. Τσίπρας κάνει μία δήλωση στην οποία θα εξηγεί ότι δεν μιλά για απάτη της εταιρίας αλλά για την πολιτική απάτη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, εμείς θα αποσύρουμε την αγωγή», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος, ερωτηθείς αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τον κ. Τσίπρα σε περίπτωση που καταδικαστεί και δεν έχει να πληρώσει, απάντησε πως «εμείς πρώτοι θα δώσουμε το ένα εκατομμύριο ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ».

 Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το πυρ ομαδόν των κομμάτων κατά της αγωγής Βγενόπουλου. «Δεν συμμεριζόμαστε να καταθέτει κανείς αγωγή σε έναν πολιτικό αρχηγό επειδή ασκεί πολιτική κριτική», δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ευ. Αντώναρος. 

«Η παρέμβαση ήταν αχαρακτήριστη. Ο κ. Βγενόπουλος έχει μπερδέψει τα πράγματα και τους ρόλους, εννοεί προφανώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαφορετικό πολίτευμα από αυτό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», δήλωσε στο ρ/σ Alpha ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Ραγκούσης.

 «Να μιλήσω ή θα μου κάνει αγωγή ο κ. Βγενόπουλος;», διερωτήθη δηκτικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Τ. Χυτήρης, ενώ η κυρία Ε. Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως «δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου».

«Με τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να φιμωθεί ο πολιτικός κόσμος», επισήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Μανώλης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, εκτίμησε πως «ο κ. Βγενόπουλος έκανε καλό στον κ. Τσίπρα γιατί τον ανέβασε σε μια στιγμή που έπεφτε».

Την αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της MIG, κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανής και απαράδεκτη εξέλιξη η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής από τον κ. Βγενόπουλο, με μηνύσεις και απειλές κατά του πολιτικού κόσμου και των συνδικαλιστικών στελεχών που διαφωνούν στη λεηλασία του ΟΤΕ».  

Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1588&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote