Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καταθέσεις και νέες αποκαλύψεις
Καταθέσεις και νέες αποκαλύψεις Εκτύπωση E-mail
09.04.08

 Σε ποδηλασία, χάντμπολ και στίβο τα νέα κρούσματα που ανακοινώνει την Τετάρτη ο ΕΣΚΑΝ, ενώ την ίδια ώρα η Δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ.Νίκος Σκιαδάς κατέθεσε το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Ανδρέα Καραφλό που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ενώ αντίστοιχη κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου καταπολέμησης ντόπινγκ κ.Χρύσα Σπηλιωπούλου.

Σφίγγα ο Ιακώβου

Ο άνθρωπος που συγκεντρώνει εδώ και δεκαετίες το ενδιαφέρον όλων στην άρση βαρών, ο προπονητής της Εθνικής Αρσης Βαρών Χρήστος Ιακώβου, κατέθεσε σήμερα για την ίδια υπόθεση, αλλά δεν έριξε φως στην υπόθεση.

Εξερχόμενος και κάνοντας αναφορές στην τραγική συγκυρία της αποκάλυψης της υπόθεσης και του θανάτου του πατέρα του, ο κ.Ιακώβου σημείωσε ότι έχει πολύ λίγα να πει σε αυτό το στάδιο, αφού «όλα θα τα πω στη Δικαιοσύνη όταν με καλέσει», όπως επεσήμανε.

Ο επί σειρά ετών προπονητής -μεταξύ άλλων- της εθνικής ομάδας άρσης βαρών τόνισε ότι έμαθε να αγαπάει την Αρχαία Ελλάδα και τα ιδεώδη της και φυσικά τον αθλητισμό, αλλά και την αλήθεια, καθώς αργά ή γρήγορα το ψέμα αποκαλύπτεται».

«Ότι είπα στην κατάθεσή μου εδώ είναι αλήθεια», κατέληξε ο κ.Ιακώβου.

Επιμένει στο e-mail ο Δημητρακόπουλος

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε επίσκεψη στον εισαγγελέα του συνηγόρου του προπονητή της εθνικής ομάδας κ.Χρήστου Ιακώβου, κ.Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ο τελευταίος ζήτησε να περιληφθεί στην ομάδα έρευνας και κλιμάκιο της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το αίτημα του κ.Δημητρακόπουλου, αφορά τον έλεγχο από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την εξακρίβωση της γνησιότητας του e-mail που σύμφωνα με τον δικηγόρο έστειλε η κινεζική εταιρία που παρασκευάζει τις ουσίες, που χορηγούνται στους αθλητές, στο οποίο δηλώνει ότι από λάθος εστάλησαν απαγορευμένες ουσίες.

Εξάλλου, ο κ.Δημητρακόπουλος έκανε σαφείς υπαινιγμούς κατά πολιτικών, καθώς εξέφρασε εκ μέρους του εντολέα του, την βαθύτατη πικρία του, επειδή, όπως είπε, κάποιοι επιδεικνύουν εκκωφαντική σιωπή.

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΝ

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ υπέβαλε ο καθηγητής Αστέριος Δεληγιάννης. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ.Δεληγιάννης υποστηρίζει, ότι δεν αποδόθηκαν ορθά από τα ΜΜΕ οι δηλώσεις του και για άλλα κρούσματα ντόπινγκ εκτός της άρσης βαρών.

Νωρίτερα το ΕΣΚΑΝ έφερε στο φως -κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων- πέντε ακόμη περιπτώσεις χρήσης ουσιών και ντοπαρίσματος, καθώς βρέθηκαν θετικά τα δείγματα τριών αθλητών στην ποδηλασία, ένα στο χάντμπολ και ενώ αθλητής στίβου αρνήθηκε τον έλεγχο.

Σημειώνεται πάντως ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι ουσίες δεν έχουν σχέση με τις αντίστοιχες που έφτασαν από την Κίνα στους αρσιβαρίστες μας, ενώ σε μία περίπτωση μάλλον πρόκειται για χρήση κάνναβης.

Μέχρι τη Μ.Τετάρτη οι αποφάσεις της Επιτροπής

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης να έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της Επιτροπής κατά του Ντόπινγκ προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίασή της, οι προτάσεις αυτές θα ενταχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη βία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Λιάπης επανέλαβε πως υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Εξειδικεύοντας ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε την ανάγκη:

-Αυστηροποίησης των ποινών

-Εξορθολογισμού του συστήματος των κινήτρων για τις επιδόσεις των αθλητών

- Ενίσχυσης του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ)με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

-Ενημέρωσης του πολίτη, ενδεχομένως με τη δημιουργία Ανοιχτής Γραμμής, στο Υπουργείο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, διαβεβαίωσε πως «Η Ελλάδα θα πάει καθαρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αναφερόμενος στη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ σημείωσε ότι κάνει καλή δουλειά, και πρόσθεσε πρέπει να βγάζει ανακοινώσεις μετά την εξέταση και του δευτέρου δείγματος.

«Φταίνε οι αθλητές, όχι το υπουργείο»

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση τα σκευάσματα να περνούν από τον ΕΟΦ, απαντώντας σε ερώτηση εάν η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού «έκανε τη δουλειά της για τον έλεγχο και την επιστασία των ομοσπονδιών», σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «αν κάποιοι παρανομούν και παίρνουν σκευάσματα εκτός αυτών, αντιλαμβάνεται κανένας ότι σε μια φράση θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε αυτή την υπόθεση όπως και άλλες. Δεν ζούμε σε χώρα που κατοικούν ανήλικοι και μόνη ενήλικη είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ζούμε σε χώρα ενηλίκων πολιτών που έχουν ευθύνη και οφείλουν να τηρούν τους νόμους", επεσήμανε κι ανέφερε πως αν υπάρχει ανάγκη να προστεθούν διατάξεις σε νόμους, αυτό μια Πολιτεία οφείλει να το πράξει και το πράττει.

Για τις πληροφορίες περί 11 εκατ. σκευασμάτων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, ο κ.Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα περνούν από τον ΕΟΦ και η Πολιτεία έχει ευθύνη να εντοπίζει τις παρανομίες, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός του φαίνεται υπερβολικά μεγάλος. Όπως εκτίμησε, τα σκευάσματα που διατίθενται σε ομοσπονδίες και γυμναστήρια έχουν έγκριση του ΕΟΦ.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1580&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote