Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πρώτη «ηχηρή» απουσία
Πρώτη «ηχηρή» απουσία Εκτύπωση E-mail
09.04.08
Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αποσαφήνισε την Τετάρτη ότι "δεν θα συμμετάσχει" στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον Αύγουστο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργικού Γραφείου με δήλωσή του επισήμανε ότι "είχε συμφωνηθεί ο πρωθυπουργός μας να δώσει το παρών στην τελετή λήξης, ποτέ δεν είχε γίνει λόγος για παρουσία του κατά την τελετή έναρξης".

"Αρα, από εμάς δεν σημειώθηκε καμία μεταβολή θέσεως" συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις τόνισε την Τετάρτη ότι δρομολογείται η λειτουργία αμερικανικού προξενείου στο Θιβέτ, ούτως ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση από κοντά των γεγονότων στην περιοχή, η οποία πρόσφατα αποτέλεσε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων με τις κινεζικές αρχές.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα ν’ ανοίξουμε προξενείο στο Θιβέτ. Εχουμε ζητήσει μια προξενική πρόσβαση για τους διπλωμάτες μας στο Θιβέτ. Μας έχει δοθεί μία περιορισμένη πρόσβαση, αλλά, για να μιλήσω ειλικρινά, δεν ήταν επαρκής» τόνισε η Ράις, απευθυνόμενη στο Κογκρέσο.

Η Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από την Κίνα να επιτρέψει σε διπλωμάτες της να μεταβούν στο Θιβέτ, αλλά το Πεκίνο δεν προσκάλεσε παρά μόνον ένα διπλωμάτη και αυτόν για να συνοδεύσει μία επίσημη κινεζική αντιπροσωπεία στη Λάσα.

Συνεπώς, το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός προξενικού γραφείου στη Λάσα περιλαμβάνεται «σ’ έναν εσωτερικό κατάλογο» προς διερεύνηση θεμάτων, κατέληξε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1579&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote