Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προβάδισμα Κλίντον έναντι του Ομπάμα
Προβάδισμα Κλίντον έναντι του Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
08.04.08

Φαβορί για τις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στην Πενσυλβάνια στις 22 Απριλίου, θεωρείται η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ωστόσο υπολείπεται κατά πολύ του αντιπάλου της για το χρίσμα, Μπαράκ Ομπάμα.

 Σύμφωνα με μια τελευταία σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η κ. Κλίντον φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 44% που αποδίδεται στον κ. Ομπάμα. Η κ. Κλίντον όμως βλέπει να μειώνεται το ποσοστό της, αφού είχε ένα προβάδισμα εννέα μονάδων την περασμένη εβδομάδα και τουλάχιστον 12 μονάδες στα μέσα του Μαρτίου έναντι του κ. Ομπάμα, με βάση σφυγμομετρήσεις της ίδιας πηγής. Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης βλέπει να μειώνεται το ποσοστό της και μεταξύ των γυναικών που αποτελούν και τη μεγάλη εκλογική της βάση. Για παράδειγμα η κ. Κλίντον είχε στις γυναίκες προβάδισμα 17 μονάδων πριν από μια εβδομάδα, ποσοστό που τώρα κατέβηκε στις 13 μονάδες και φαίνεται πως θα έχει και άλλη πτώση. Σε αντίθεση ο ανδρικός πληθυσμός δίνει ένα σαφές προβάδισμα στον κ. Ομπάμα 48% έναντι του 44% υπέρ της κ. Κλίντον και βέβαια το προβάδισμά του στο μαύρο πληθυσμό είναι μη αναστρέψιμο αφού το 75% τον υποστηρίζει έναντι μόλις 17% που ψηφίζει την κ. Κλίντον. Τέλος, η κ. Κλίντον υπερτερεί στον πληθυσμό ηλικίας άνω των 55 ετών ενώ ο κ. Ομπάμα σε αυτούς που είναι γύρω στα 45 και κάτω. Η σφυγμομέτρηση έγινε από τις 3 έως τις 6 Απριλίου σε ένα δείγμα 1.340 πολιτών και το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 2,7%.

Εντωμεταξύ η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ και να στρέψουν την προσοχή τους σε προβλήματα σε άλλες περιοχές του κόσμου. "Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε μια κανονική διαδικασία απόσυρσης των στρατευμάτων μας, να αρχίσουμε να αναδιαρθρώνουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας , και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις προκλήσεις που δημιουργούνται από το Αφγανιστάν, τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί", δήλωσε η Κλίντον σε ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας στην οποία κατέθεσε επίσης και ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1578&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote