Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
06.04.08
Ο διπλωματικός "πόλεμος" για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν έχει ακόμη κριθεί, παρατηρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής και προτρέπει την κυβέρνηση να μείνει σταθερή μέχρι τέλους στην εθνική "κόκκινη γραμμή".
Όσον αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι "ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, με θεσμική ευθύνη" ενώ χαρακτηρίζει περισσότερο επίκαιρη σήμερα την πρόταση του να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ για διαβουλεύσεις.

Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι "θα είναι ένα ολέθριο λάθος που θα το βρούμε μπροστά μας" το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κοσόβου από την Ελλάδα.

Όσον αφορά στο θέμα της συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου αφού σχολιάζει ότι "το ενδεχόμενο του λεγόμενου "μεγάλου συνασπισμού" δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα" και επαναλαμβάνει ότι στόχος μας είναι η αυτοδυναμία", εκτιμά ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ " μένει αγκυλωμένη σε ισοπεδωτικές διμέτωπες λογικές και διολισθαίνει σε μία πολιτική αυταρέσκειας. Εκφράζει δε την ευχή " να συνέλθουν γρήγορα από αυτόν τον ίλιγγο και να συναντηθούν μαζί μας στο δρόμο της ευρύτερης δυνατής δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας".

Τέλος με αφορμή τη συμφωνία της Ντόιτσε Τέλεκομ με τον ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης " δεν είναι αποκρατικοποιήσεις αλλά μαθήματα ενός κλεπτοκρατικού μηχανισμού. Για μας το ζητούμενο είναι πολιτικές που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις αλλά το κάνουν σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος".


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1568&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote