Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επεισοδιακή η πορεία της Φλόγας Εκτύπωση E-mail
06.04.08

Να σβήσουν την ολυμπιακή φλόγα με πυροσβεστήρα επιχείρησαν διαδηλωτές στο Λονδίνο καθώς η άφιξη της προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της Κινεζικής πολιτικής.

Πλήθος κόσμου κατά μήκος της διαδρομής μέσα στους δρόμους του Λονδίνου κρατούσε σημαίες του Θιβέτ και πανώ που έγραφαν «Λευτεριά στο Θιβέτ».

Σκηνές χάους δημιουργήθηκαν όταν δύο διαδηλωτές προσπάθησαν να σβήσουν με πυροσβεστήρα τη φλόγα με αποτέλεσμα να συλληφθούν. «Η διαμαρτυρία μας δεν στρέφεται κατά του κινεζικού λαού αλλά εναντίον του καθεστώτος που τους κυβερνά» ανέφεραν σε δηλώσεις τους.

Η αστυνομία συνελάβε διαδηλωτές όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που μετέφερε τη φλόγα στο Γουέμπλεϊ, σημείο εκκίνησης της λαμπαδηδρομίας.

Δύο συλλήψεις έγιναν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να αρπάξουν από τα χέρια ενός δρομέα τη δάδα

Η φλόγα πέρασε και από τη Ντάουνιγκ Στριτ όπου την υποδέχθηκε ο Γκόρντον Μπράουν χωρίς όμως να την μεταφέρει. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει εκφράσει την αντίθεση του με το μποϋκοτάζ των αγώνων.

Η δάδα μάλιστα μεταφέρθηκε με λεωφορείο κατόπιν απόφασης της αστυνομίας στο τμήμα της διαδρομής από την οδό Φλίτ ως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου καθώς υπήρχε μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων

Συνθήματα υπέρ της Κίνας φώναξε ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της κατά μήκος της διαδρομής ανεμίζοντας σημαίες της Κίνας και των Ολυμπιακών Αγώνων και φωνάζοντας συνθήματα για «μια Κίνα».

Στην κρατική τηλεόραση της Κινάς μεταδόθηκαν μόνο εικόνες από την πορεία της φλόγας στο Λονδίνο και όχι από τους διαδηλωτές.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 500 διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο και 2000 κοντά στο Βρετανικό Μουσείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 συλλήψεις ακτιβιστών.

Η πρέσβειρα της Κίνας, μετά από μια παράκαμψη που δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα και δεν είχε δημοσιοποιηθεί μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα από την Chinatown.

Η ολυμπιακή φλόγα έφτασε το Σάββατο στη Βρετανία. Η πρέσβειρα της Κίνας στη Βρετανία Φου Γινγκ και η βρετανίδα υπουργός αρμόδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τέσα Τζόουελ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο δυτικό Λονδίνο, την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου που μετέφερε την ολυμπιακή φλόγα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Περίπου 80 αθλητές και διασημότητες συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία, η οποία άρχισε στις 10:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδος) από το Ουέμπλεϊ Παρκ και θα καταλήξει στο Γκρίνουϊτς.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1565&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote