Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σύννεφα ντόπινγκ στη Εθνική Άρση Βαρών Εκτύπωση E-mail
06.04.08

Του Σάκη Σερέτη  

 Σκάνδαλο ντόπινγκ κατηγορίας βαρέων βαρών σηκώνει στις πλάτες της η εθνική ομάδα Άρσης Βαρών, που δόξασε με τις υψηλές  επιδόσεις της  στο παρελθόν την Ελλάδα..

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA που έγινε στις 7 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, βρέθηκαν ντοπαρισμένοι 11 αθλητές και αθλήτριες της αποστολής, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τέθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου, ενώ εκτός των  Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αναμένεται  να βρεθεί η εθνική ομάδα., εάν και το δεύτερο δείγμα επαληθεύσει τα αποτελέσματα.  του πρώτου ελέγχου.

Η λαμπρή διαδρομή της άρσης βαρών, περιλαμβάνει χρυσές σελίδες που χρονολογούνται από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, Ατλάντα και του Σίδνει και ο απολογισμός των μεταλλίων, πέντε χρυσά, πέντε αργυρά και δυο χάλκινα, πάντα υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Ιακώβου.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας το 2004,έφεραν τα πρώτα σύννεφα στον ορίζοντα της εθνικής ομάδας, με τον αργυρό Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη να βρίσκεται ντοπαρισμένος με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το μετάλλιο .

Σήμερα λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός αθλητών βρίσκεται ντοπαρισμένος και η κοινή γνώμη, παραμένει άφωνη και εγκλωβισμένη περιμένοντας με ιδιαίτερη αγωνία το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος.

Σε περίπτωση που και το δεύτερο δείγμα φανεί θετικό, το ντόπινγκ απειλεί να γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελληνικής ομάδας άρσης βαρών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1564&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 23.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote