Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Επίσκεψη Κυπριανού στις ΗΠΑ
Επίσκεψη Κυπριανού στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
05.04.08
Την Ουάσιγκτον επισκέπτεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού ο οποίος είχε σημαντικές συναντήσεις κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του.

Ο κύριος Κυπριανού συναντήθηκε διαδοχικά με την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν, και τους γερουσιαστές Λέβιν, Ρόμπερτ Μενέντεζ και Ολυμπία Σνόου. Ολα τα μέλη του Κογκρέσουν εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας, αλλά πιστεύω γενικότερα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν ενθαρρύνοντας την Τουρκία να έχει μία θετική στάση σ’ όλη τη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πολλή μεγαλύτερη επιρροή στην Τουρκία απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Ερωτηθείς κατά πόσον μετέφερε στους συνομιλητές του κάποιο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι είναι καθήκον του να εξηγήσει τις θέσεις του Προέδρου και της Κυβέρνησης, όπως και της πλευράς μας, σ’ αυτή τη διαδικασία, δηλαδή ότι υπάρχει όλη η καλή θέληση, η δέσμευση για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αλλά ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές οι οποίες πρέπει να τηρηθούν.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1563&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote