Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΗΠΑ: Ψαλίδι σε 80.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο (upd) Εκτύπωση E-mail
05.04.08

Απροσδόκητα αρνητικά αποδείχθηκαν τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, η οποία απώλεσε το Μάρτιο 80.000 θέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή.

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία μείωση θέσεων απασχόλησης από το 2003, και πολύ υψηλότερη από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street για μείωση της τάξης των 60.000.

Η μεγάλη αυτή βουτιά έρχεται σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προ δυο ημερών, τα οποία αποκάλυψαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 8.000 στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Οι άσχημες ειδήσεις, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ προχώρησε και σε μια μεγάλη επί τα χείρω αναθεώρηση των στοιχείων του Ιανουαρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον πρώτο μήνα του έτους στις 75.000 από 22.000 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Συνολικά, στους δυο πρώτους μήνες του 2008, χάθηκαν στις ΗΠΑ 152.000 θέσεις εργασίας, από 85.000 που είχαν αναφεθρεί πριν την αναθεώρηση των στοιχείων.

Αντίστοιχα, ο δείκτης ανεργίας των ΗΠΑ εκτινάχθηκε το Μάρτιο στο 5,1%, από 4,8% τον Φεβρουάριο και σε σχέση με το 4,9% που ανέμεναν στην πλειονότητά τους οι αναλυτές της Wall.

Απαισιοδοξία

Η ανακοίνωση της Παρασκευής ενισχύει τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την αγορά εργασίας αλλά και εν γένει την οικονομία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Merrill Lynch, Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ, τον Απρίλιο ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης που θα χαθούν στις ΗΠΑ ενδέχεται να ξεπεράσει τις 100.000. Ο ίδιος είχε προβλέψει μια μείωση της τάξης των 75.000 για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόζενμπεργκ, η εξασθένηση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ θα αναγκάσει την Fed να προχωρήσει σε νέες μειώσεις επιτοκίων προκειμένου να τονώσει την οικονομία.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1558&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote