Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Και εμείς κάναμε το καθήκον μας" Εκτύπωση E-mail
05.04.08
"Στο Βουκουρέστι αποτρέψαμε μια αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα ήταν αναγκασμένη να αμυνθεί και το έκανε. Εμείς, όπως πάντα, κάναμε το καθήκον μας, όπως στο Βουκουρέστι το έκανε και η κυβέρνηση", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ χάραξε έγκαιρα και επέμεινε στην "κόκκινη γραμμή" που έγινε κτήμα του ελληνικού λαού και με τη στάση και τις πράξεις του ενδυνάμωσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη φωνή της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού μετώπου.

"Διαμορφώσαμε ένα μέτωπο που βοήθησε την Ελλάδα στην κρίσιμη ώρα του Βουκουρεστίου, αυτό πράξαμε και αυτό θα πράττουμε", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ο στόχος δεν ήταν το βέτο, αλλά ήταν και είναι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως και η ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή τα οποία αποτελούν και το συμφέρον της Ελλάδος.

"Οι διαπραγματεύσεις, πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πρέπει να συνεχιστούν με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και καθαρά μηνύματα προς όλους", είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις δικές του θετικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση.

"Προς τους φίλους γείτονές μας επαναλαμβάνω αυτό που έχω τονίσει σε κάθε μας συνάντηση από τις πολλές που είχα μαζί τους: η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεννόηση και επιθυμεί να είναι ακόμα και το όχημα για την ένταξη της γείτονός μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ακριβώς όπως πράξαμε και για την ένταξη άλλων βαλκανικών χωρών σε αυτούς τους Οργανισμούς", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Και επεσήμανε ότι "μοιραζόμαστε ένα κοινό μέλλον και κοινό όραμα στα Βαλκάνια, ένα μέλλον ειρήνης, ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή και σε αυτό το δρόμο μπορούμε και οφείλουμε όλοι να πορευτούμε".


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1555&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote