Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ετοιμος να καταθέσει
Ετοιμος να καταθέσει Εκτύπωση E-mail
02.04.08

Στην ευχέρεια του ανακριτή αφήνουν οι γιατροί την ημερομηνία συνάντησης με τον Χρήστο Ζαχόπουλο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή και μπορεί να δεχτεί στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται, επίσκεψη από οποιαδήποτε δικαστική αρχή.

Πάντως από ιατρικούς κύκλους του νοσοκομείου διέρρεε η φήμη ότι η οικογένεια του κ. Ζαχόπουλου ζήτησε από τους γιατρούς ακόμη μία εβδομάδα, για να βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Πέτρο Μαχά, οι οποίοι επιμένουν ότι «συνάντηση θα καθοριστεί από τον ανακριτή σε συνεννόηση με τους γιατρούς».

Την αποφυλάκισή του ζητά ο Χ. Νικολουτσόπουλος
Την ίδια ώρα, την άμεση αποφυλάκισή του για λόγους υγείας ζητάει με προσφυγή του στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο κ. Χ. Νικολουτσόπουλος, τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να του «δείξουν» το δρόμο του Κορυδαλλού.

Ο εργατολόγος «εκπέμπει» SOS για τη ζωή του: «Εχω ανάγκη συνεχούς παρακολουθήσεως και ειδικής φροντίδας. Επί 24ώρου βάσεως βρίσκομαι υπό την επίβλεψη της συζύγου μου Μαριάννας. Η κατάσταση της υγείας μου απαιτεί και απολύτως αξιώνει την απαγόρευση αλλαγής του οικείου περιβάλλοντος και των αγαπημένων προσώπων, διότι άλλως στις περιπτώσεις κατάθλιψης ο κίνδυνος αυτοκτονιών ανέρχεται σε ποσοστά 50-70%. Η ζωή μου εξαρτάται από τη δίκαιη κρίση του Συμβουλίου σας και βρίσκεται στα χέρια σας», λέει.

Δεν παρέλειψε δε να ρίξει τα βέλη του στον ανακριτή, ο οποίος με ερώτησή του αμφισβήτησε τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του: «Κατά την ανάκριση άνευ λόγου λοιδορείται η εισαγωγή μου στο Κρατικό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο και εμμέσως και η βαρύτατη ασθένειά μου, όταν μάλιστα αυτή έχει περιτράνως και αναμφισβήτητα επιβεβαιωθεί από τις Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης των πραγματογνωμόνων που ο ίδιος ο 2ος ειδικός ανακριτής διόρισε, αλλά και των πιστοποιητικών του Νοσοκομείου. Εκτός αν έπρεπε ή πρέπει οπωσδήποτε να αυτοκτονήσω για να αποδειχτεί ότι πάσχω από βαριά κατάθλιψη. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι επιθυμητό από λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος συντηρεί τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του, έχει λευκό ποινικό μητρώο σε ηλικία 53 ετών και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για «τέλεση στο μέλλον και άλλων εγκλημάτων». Εξηγεί ότι η συνέχιση της προσωρινής κράτησής του «οδηγεί σε πλήρη επαγγελματική καταστροφή, αλλά και πλήρη αφανισμό του».

Ακόμα, κάνει λόγο για «προκαταβολικό παράνομο και άνευ αιτίας στιγματισμό του» και προσθέτει: «Μολονότι δεν έκανα το παραμικρό, παρά ταύτα δυστυχώς αισθάνομαι τον βαρύ και άδικο πέλεκυ της Δικαιοσύνης, χωρίς να έχω τελέσει παράνομες πράξεις και χωρίς να έχω ενεργό ρόλο, ούτε καν ρόλο, σε αυτήν την υπόθεση και τα αδικήματα που διεπράχθησαν (όχι από εμένα)».

Οι συνήγοροί του κ.κ. Νίκος Μαυρομμάτης και Γιάννης Κότσος προανήγγειλαν «εκπλήξεις για τον τρόπο που έγινε η ανάκριση», χαρακτήρισαν «άδικη» και «παράνομη» την προφυλάκιση του πελάτη τους και υποστήριξαν ότι «η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ήταν εκδικητικού χαρακτήρα».

«Αυτοκτονικός ιδεασμός διεγνώσθη και στον κύριο Ζαχόπουλο, όταν εισήχθη στο Ερρίκος Ντυνάν. Επρεπε να αυτοκτονήσει ο κύριος Νικολουτσόπουλος για να αποδείξει ότι είναι ασθενής;», είπαν.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1545&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote