Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πιέσεις προς τη Χίλαρι να εγκαταλείψει την κούρσα
Πιέσεις προς τη Χίλαρι να εγκαταλείψει την κούρσα Εκτύπωση E-mail
31.03.08
Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις έσωθεν πιέσεις περί εθελουσίας αποχώρησής της από την κούρσα. «Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, απαντώντας έτσι στις αυξανόμενες φωνές που ζητούν την αποχώρησή της από την προεδρική κούρσα προς χάριν της ενότητας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μία εξ αυτών του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Βερμόντ -και υποστηρικτή του Μπάρακ Ομπάμα- Πάτρικ Λίχι, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι «η Κλίντον έχει κάθε δικαίωμα, αλλά κανέναν σοβαρό λόγο, να παραμείνει υποψήφια για το χρίσμα».

«Καμία ελπίδα»
Λίγες μέρες νωρίτερα, η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι η Κλίντον «δεν έχει καμία ελπίδα να νικήσει», ενώ αρθρογράφος των New York Times χαρακτήριζε την εκστρατεία της ως «η τόλμη της αποτυχίας» -κατά το βιβλίο του Ομπάμα «η τόλμη της ελπίδας». Ο ίδιος ο Ομπάμα πάντως αποστασιοποιήθηκε ανοιχτά από τα σχόλια του Λίχι, υποστηρίζοντας ότι «η γερουσιαστής Κλίντον μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στην προεδρική κούρσα όσο θέλει. Το όνομά της είναι στο ψηφοδέλτιο και αποτελεί μια δύσκολη και σκληρή αντίπαλο». Αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι η προεκλογική κούρσα μοιάζει με «μια καλή ταινία που διήρκεσε όμως περίπου μισή ώρα περισσότερο». «Μου αρέσουν οι μεγάλες ταινίες», απάντησε η Χίλαρι, υπενθυμίζοντας ότι η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων...

Εντείνοντας έτσι τους φόβους πολλών Δημοκρατικών αξιωματούχων ότι η παρατεταμένη και, κυρίως, σφοδρή μάχη μεταξύ Χίλαρι και Ομπάμα θα δημιουργήσει πόλωση στο κόμμα και ενδεχομένως θα ενισχύσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία Τζον ΜακΚέιν. Φόβους που εξέφρασε και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάουαρντ Ντιν, ο οποίος κάλεσε τους δύο «μονομάχους» να ρίξουν τους τόνους και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νικητής των προκριματικών θα έχει αναδειχθεί έως την 1η Ιουλίου -αν και απέφυγε να καλέσει τη Χίλαρι να εγκαταλείψει τη μάχη.

Οι υπέρ-εκλέκτορες
Μοναδική ελπίδα πλέον της Κλίντον φαίνεται να αποτελούν οι υπέρ-εκλέκτορες, αφού πολλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα κατορθώσει στις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις να αναστρέψει την τάση που διαγράφεται υπέρ του Αφρο-αμερικανού υποψηφίου.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν τη δημοτικότητά της να έχει μειωθεί κατά οκτώ μονάδες τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο Ομπάμα έλαβε μια σημαντική ώθηση για την κούρσα, όταν ο δημοφιλής Γερουσιαστής της Πενσυλβάνια (όπου θα διεξαχθούν εκλογές στις 22 Απριλίου) Ρόμπερτ Κέισι, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Αφρο-αμερικανό υποψήφιο, δηλώνοντας ότι «υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να μας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση και αυτός είναι ο Μπάρακ Ομπάμα».

Η Χίλαρι...

«Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι να συνεχίσω αυτή τη μάχη», διαμηνύει η Χίλαρι.

 

...και οι άλλοι

«Η Κλίντον έχει κάθε δικαίωμα, αλλά κανέναν σοβαρό λόγο, να παραμείνει υποψήφια για το χρίσμα», δηλώνει ο Π. Λίχι.

 

imerisia
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1538&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote