Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΖΑΜΕΙΚΑΣ
25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΖΑΜΕΙΚΑΣ Εκτύπωση E-mail
31.03.08

Του Σάκη Σερέτη 

Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, το ημερήσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέϊκα  την Τρίτη 25 Μαρτίου το βράδυ, παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου.

Μέσα σε μια  κατάμεστη αίθουσα ,οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού και τραγούδησαν τους Εθνικούς ύμνους των δυο χωρών (Αμερικής –Ελλάδος) μεταφέροντας με υπερηφάνεια το πνεύμα της ημέρας, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι Έλληνες.

Ως γνωστό το σχολείο συμπεριλαμβάνει στο δυναμικό του εκτός από τους Ελληνικής καταγωγής μαθητές και  αρκετά άλλα παιδιά που η καταγωγή τους έλκει από   διαφορετικές χώρες, τα οποία όμως διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα και συμμετέχουν σε όλες τις γιορτές,, αποδίδοντας ποιήματα και ρόλους σε θεατρικά σκετσάκια με άπταιστα Ελληνικά .

Οι χορευτικές επιδόσεις των μικρών μαθητών καθώς και οι απαγγελίες των ποιημάτων, εσκόρπισαν κύματα ενθουσιασμού σε όλους τους καλεσμένους, που καταχειροκρότησαν με ιδιαίτερη ζέστη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Το μήνυμα και την σημασία της ημέρας, ανέλυσε πολύ γλαφυρά και σε απλή γλώσσα ο διευθυντής του σχολείου δρ. Γεώργιος  Μελικόκης, μεταφέροντας νοερά όλους τους παρευρισκομένους στην ηρωική εποχή της επανάστασης του 1821.

Η σχολική γιορτή έκλεισε με τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο κ.Πίτερ Δάφνης πρόεδρος της κοινότητας, η κ. Φρειδερίκη  Σαγιάνη και ο κ. Στέφανος Σπυριδέλης πρόεδροι της σχολικής επιτροπής και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ.Πάτρικ Σπένσερ.

Η μικρή δεξίωση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία στους γονείς των παιδιών να γνωρισθούν καλύτερα και να εξοικειωθούν με το σχολικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο τα παιδιά τους θεμελιώνουν μέσω της μόρφωσης την μελλοντική τους πορεία.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε δάσκαλους και μαθητές, συντελεστές αυτής της υπέροχης γιορτής, καθώς και στον διευθυντή του σχολείου δρ.Γεώργιο Μελικόκη  του οποίου η παρουσία στο τιμόνι του σχολείου, αποτελεί εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία των μαθητών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1536&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 31.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote