Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεχίζεται το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας
Συνεχίζεται το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας Εκτύπωση E-mail
30.03.08
Σε μία λαμπρή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ολυμπιακό Φως άναψε το μεσημέρι της Κυριακής στο βωμό του Παναθηναϊκού Σταδίου, μετά από ταξίδι επτά ημερών από την Αρχαία Ολυμπία, και παραδόθηκε στους Κινέζους διοργανωτές, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της ανά την υφήλιο με τελικό προορισμό την Κίνα. Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην κινεζική αντιπροσωπεία έγινε σε μια εντυπωσιακή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Η Φλόγα μεταφέρθηκε στο στάδιο με λαμπαδηδρομία από την Ακρόπολη, όπου βρισκόταν από το βράδυ του Σαββάτου. Τελευταία λαμπαδηδρόμος ήταν η Πηγή Δεβετζή, Ολυμπιονίκης του τριπλούν και κορυφαία αθλήτρια για το 2007. Φανερά συγκινημένη και με κατάνυξη, η Πηγή Δεβετζή έκανε την είσοδό της στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου ως τελευταία δρομέας και αφού έφερε μπροστά της κρατώντας με τα δύο χέρια της τη δάδα, την ασπάστηκε και υπό τους ήχους του Ολυμπιακού Ύμνου άναψε το βωμό κάτω από τον Αττικό ουρανό.

Μηνύματα απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού και ο πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής "Πεκίνο 2008" Λιου Τσι και στη συνέχεια, ο πρώτος παρέδωσε στον δεύτερο το Ολυμπιακό Φως.

Παραλαμβάνοντας τη Φλόγα από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για την υποστήριξη στο αίτημα της χώρας του να διοργανώσει την 29η Ολυμπιάδα.

Πρώτος σταθμός εκτός Ελλάδας, αύριο η Κίνα.

Στις 15:00, έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνοδεία του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και του Μίνωα Κυριακού κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, όπου ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτησε τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τον αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρο Κούβελο.

Εν τω μεταξύ, ομάδα από 15 περίπου άτομα, έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, την ώρα που η Φλόγα έμπαινε στο Καλλιμάρμαρο, ανάρτησαν σημαίες φωνάζοντας το σύνθημα "FREE THIBET". Περίπου 10 από αυτούς συνελήφθησαν, προσήχθησαν στην Ασφάλεια και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1534&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote