Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η νέα πριγκίπισσα... της Αγγλίας
Η νέα πριγκίπισσα... της Αγγλίας Εκτύπωση E-mail
30.03.08

 Τελικά, τα εντατικά μαθήματα πρωτοκόλλου απέδωσαν και μάλιστα με το παραπάνω. Η Κάρλα Μπρούνι στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στη Βρετανία όχι μόνο πέρασε με άριστα το τεστ, αλλά έκλεψε την παράσταση από τον Σαρκοζί και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σαγηνεύοντας τους πάντες με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ λάμψης, κομψότητας και ευγένειας.

Οι μέρες που η παρουσία της στο πλευρό του Γάλλου προέδρου αποτελούσαν πονοκέφαλο για τις Αρχές των ξένων χωρών που δεν ήξεραν πώς να της συμπεριφερθούν -αφού το ζεύγος δεν είχε ακόμη ενωθεί με τα δεσμά του γάμου- έχουν παρέλθει οριστικά.

Η Κάρλα από ζωηρή «ξελογιάστρα» και «αρπακτικό» μετετράπη μέσα σε λίγες ώρες σε μια σοβαρή και μετρημένη πρώτη κυρία, στην ιδανική πρέσβειρα της Γαλλίας με τα πλήθη να συνωστίζονται για να τη δουν από κοντά. Ακόμη και τα αυστηρά μαζί της γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης αναγνώρισαν τις πολύ καλές επιδόσεις της, ενώ τα βρετανικά έντυπα που την υποδέχθηκαν δημοσιεύοντας παλιότερη γυμνή φωτογραφία της, η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies, έκαναν στροφή και την ερωτεύτηκαν σφόδρα, συγκρίνοντάς την με την Νταϊάνα, την Τζάκι Κένεντι και την Γκρέις Κέλι.

«Ω λα λα! Η κυρία Σαρκό!», «Κάρλα πρώτη κυρία της κομψότητας» ήταν μερικοί μόνο από τους τίτλους εφημερίδων, ενδεικτικοί της μανίας που κατέλαβε τους Βρετανούς με τη «σοφιστικέ» και «σικ» σύζυγο του Γάλλου προέδρου. Από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση, κάθε κίνηση και κάθε ενδυματολογική επιλογή της Μπρούνι σχολιάστηκε αναλυτικά.

Ακόμη και το καπελάκι που συνδύασε με το γκρι παλτό Ντιόρ παραπέμποντας σε στυλ Τζάκι Κένεντι έγινε αντικείμενο σύγκρισης με το αντίστοιχο, στολισμένο με φτερά καπέλο της Καμίλα. «Η καημένη η Καμίλα έμοιαζε σα να είχε συντριβεί στο κεφάλι της ένας φασιανός», έγραφε με βιτριολικό χιούμορ η αρθρογράφος της Daily Mail. Απαρατήρητο δεν πέρασε ούτε το γεγονός ότι η Κάρλα επέλεξε παπούτσια χωρίς τακούνι και φρόντιζε να διατηρεί μια απόσταση «ασφαλείας» από τον Σαρκοζί προκειμένου να μην είναι εμφανής η διαφορά ύψους μεταξύ τους.

Η υπόκλιση
Ο τρόπος που υποκλίθηκε μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ, οι φιλικές συζητήσεις με τον πρίγκιπα Φίλιππο, το χειροφίλημα του Καρόλου, το αδέξιο φιλί του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, τα ταγιέρ και τα φορέματα Ντιόρ, τίποτα δεν έμεινε ασχολίαστο από τα ταμπλόιντ.

Η Μπρούνι πήγε στο Λονδίνο «διαβασμένη» και αυτό ήταν εμφανές, όσο και αν ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να την εμφανίσει άπειρη σε σχέση με τις υπόλοιπες πρώτες κυρίες.

Στην πραγματικότητα, οι συναναστροφές με πλούσιους και διάσημους, τα φλας και οι πόζες είναι «παιχνιδάκι» για ένα πρώην τοπ μόντελ με αριστοκρατική καταγωγή. Πάντως, η ίδια η Μπρούνι στο πλαίσιο φιλανθρωπικού γεύματος που διοργάνωσε η σύζυγος του Γκόρντον Μπράουν, Σάρα, δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν μια έκπληξη για εκείνη. «Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο γρατσούνιζα την κιθάρα μου. Και τότε γνώρισα τον Νικολά. Και τώρα γνώρισα τη βασίλισσα!».

Συγκινημένος από τον τρόπο υποδοχής της Κάρλα δήλωσε ο Σαρκοζί. Παρά το γεγονός ότι η μελετημένη επίθεση φιλίας του τελευταίου προς τους Βρετανούς και οι διμερείς συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επισκιάστηκαν από την Μπρούνι, ο Γάλλος πρόεδρος δεν είχε παράπονο: «Της αξίζει. Μετά όλα όσα γράφτηκαν για εκείνη. Τιμά τη χώρα μας, όχι μόνο εξαιτίας της εμφάνισής της αλλά επειδή είναι μια γυναίκα με πιστεύω, ευαισθησία και ανθρωπιά» είπε ως μελιστάλαχτος, ερωτευμένος σύζυγος.

Να μας ξανάρθεις με την Κάρλα του απάντησαν αποχαιρετώντας τον οι Βρετανοί. Προφανώς η πεθερά Μαρίζα που συνόδευε το προεδρικό ζεύγος στο ταξίδι, τους άφησε παγερά αδιάφορους.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ
Σε δεύτερη μοίρα οι συμφωνίες

Ο «τυφώνας» Κάρλα σάρωσε το πολιτικό σκέλος του ταξιδιού, με αποτέλεσμα πολύ περισσότερος χώρος και χρόνος να αφιερωθεί στα ρούχα και τις τσάντες της πρώτης κυρίας της Γαλλίας παρά στις επαφές Σαρκοζί - Μπράουν.

Οι δυο ηγέτες δεσμεύθηκαν για μια πιο στενή συνεργασία σε θέματα άμυνας, πυρηνικής ενέργειας, μετανάστευσης και μεταρρύθμισης των διεθνών οργανισμών. Παράλληλα κάθε πλευρά ανέλαβε να διαθέσει από 50 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Το ερώτημα είναι αν αυτός ο ξαφνικός έρωτας Γαλλίας-Βρετανίας θα έχει διάρκεια, όπως διαβεβαίωσε ο Σαρκοζί, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σχέση της μιας βραδιάς ή αν θα αποδειχθεί άλλο ένα «ρομάντζο» με ημερομηνία λήξης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1530&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote