Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραιτήθηκε ο Τσιτουρίδης
Παραιτήθηκε ο Τσιτουρίδης Εκτύπωση E-mail
28.04.07

Έγινε αποδεκτή το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η παραίτηση που υπέβαλε σήμερα ο Σάββας Τσιτουρίδης, από τη θέση του Υπουργού Απασχόλησης.

Της παραιτήσεως του κ. Τσιτουρίδη προηγήθηκε δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Αφορμή για την παραίτηση του κ. Τσιτουρίδη υπήρξε σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής", που αποκαλύπτει ότι ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης έχει ζητήσει το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του στενού συνεργάτη του, Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ευγένιου Παπαδόπουλου, για παλαιότερη υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

"Απόφασή μου είναι να μην ανεχθώ κανενός είδους ενέργειες ή συμπεριφορές που πληγώνουν τον τόπο και τους πολίτες.

Πορευόμαστε με βάση τις αρχές και τις αξίες μας" τόνισε ο Πρωθυπουργός. Αντικαταστάτης του Σάββα Τσιτουρίδη ορίστηκε από τον Κώστα Καραμανλή ο έως τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Βασίλης Μαγγίνας.      

 Σε ανακοίνωσή του για την παραίτηση Τσιτουρίδη ο ΣΥΝ τονίζει: "Μετά από δύο μήνες που το σκάνδαλο των ομόλογων έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη η κυβέρνηση περιορίζεται στην απόλυση του κ Τσιτουρίδη ως μέσο συγκάλυψης των ευρύτερων πολιτικών ευθυνών, ιδιαίτερα στο οικονομικό της επιτελείο.

 Ο πρωθυπουργός οφείλει να εμφανιστεί στην βουλή να δώσει δημόσια εξηγήσεις και να σταματήσει να κρύβεται από το εθνικό κοινοβούλιο όπως κάνει εδώ και μήνες στις ερωτήσεις που κάνει ο ΣΥΝ.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποδεχτεί την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής, ώστε να πέσει άπλετο φως στη διαχρονική καταλήστευση των εισφορών των εργαζομένων από τα ταμεία τους.

" Ανακοίνωση για την παραίτηση του κ. Τσιτουρίδη εξέδωσε και το ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:  "Οι προσωπικές ευθύνες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να "ξεπλύνουν" τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων.

 Η παραίτηση Τσιτουρίδη από μόνη της, σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ουσιαστική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, εφόσον η πολιτική και οι νόμοι που παραδίδουν τα αποθεματικά των Ταμείων τους στη λεηλασία των χρηματιστών και των τραπεζιτών παραμένουν άθικτοι.    ΕΡΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=153&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote