Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξακολουθούν να διαφωνούν ΗΠΑ -Ρωσία
Εξακολουθούν να διαφωνούν ΗΠΑ -Ρωσία Εκτύπωση E-mail
28.03.08

Παραμένουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία όσον αφορά την αντιπυραυλική ασπίδα, παρά την κάποια πρόοδο που παρουσίασαν οι συνομιλίες.

Οι τελευταίες συνομιλίες που έγιναν στην Ουάσινγκτον αποτελούν συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Μόσχα η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις και ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, οι οποίοι έδωσαν στους Ρώσους πρόσβαση στα αμερικανικά σχέδια για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία.

"Διανύσαμε αρκετό δρόμο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν", δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που είναι αρμόδιος για θέματα ελέγχου εξοπλισμών και διεθνούς ασφάλειας, Τζον Ροντ. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την αντιπυραυλική άμυνα και άλλα βασικά θέματα για τις διμερείς σχέσεις.

Ερωτηθείς εάν νομίζει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το έγγραφο για τα στρατηγικά θέματα, που περιλαμβάνει την αντιπυραυλική άμυνα, μέχρι τη συνάντηση Μπους- Πούτιν, ο Νταν Φράιντ, κορυφαίο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε: "Δεν γνωρίζω".

"Δεν θα φύγουν από τις θέσεις όπου έχουν εκφράσει διαφωνίες, αλλά δεν θα βάλουν και εμπόδια", πρόσθεσε ο Φράιντ, αναφερόμενος στη στάση της ρωσικής πλευράς. Ο Τζον Ροντ δήλωσε εξάλλου ότι οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά, αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι θα επιτευχθεί τελικώς κάποια συμφωνία.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1521&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote