Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε δεινή θέση η Χίλαρυ
Σε δεινή θέση η Χίλαρυ Εκτύπωση E-mail
26.03.08
 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Σε πιο δύσκολη θέση δείχνει να βρίσκεται η Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της για τις συνθήκες της επίσκεψής της στη Βοσνία το 1996 ήταν λανθασμένες, ενώ ταυτόχρονα πιέζεται από τον Μπάρακ Ομπάμα να δώσει στη δημοσιότητα τα φορολογικά της στοιχεία, όπως έκανε ο ίδιος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
Ο γερουσιαστής του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία των τελευταίων επτά ετών και κάλεσε και τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης να πράξει το ίδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα και, σε κάθε περίπτωση, πριν από τις κρίσιμες προκριματικές εκλογές της 4ης Απριλίου στην Πενσιλβάνια.
Η ίδια η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ απάντησε ότι προτίθεται να προβεί σε αποκάλυψη των φορολογικών της στοιχείων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Σε πιο δυσχερή θέση ωστόσο η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης βρέθηκε όταν κλήθηκε να «απολογηθεί» δημοσίως για τις ατυχείς πρόσφατες δηλώσεις της σχετικά με την επίσκεψη της ίδιας και της κόρης της, Τσέλσι, στη Βοσνία το 1996. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είχε πει πρόσφατα ότι, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Τούζλα, η ίδια και η κόρη της αναγκάστηκαν να διαφύγουν τρέχοντας με τα κεφάλια τους σκυμμένα κάτω, ώστε να αποφύγουν τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή.

Η τηλεοπτική εικόνα ωστόσο διέψευσε την κα Κλίντον, καθώς το βίντεο από την επίσκεψη εκείνη του 1996 την έδειξε να χαμογελά ενώπιον των εξίσου χαμογελαστών Βόσνιων αξιωματούχων που την υποδέχτηκαν, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε και την απαγγελία ενός ποιήματος από ένα μικρό κορίτσι.
Θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης έσπευσε να δηλώσε χαρακτηριστικά: «Και τι έγινε; Έκανα ένα λάθος. Αυτά συμβαίνουν. Αποδεικνύει ότι είμαι άνθρωπος κι εγώ και, ξέρετε, για κάποιους ανθρώπους αυτό αποτελεί αποκάλυψη».

Η δήλωση αυτή ωστόσο δεν φάνηκε να... πείθει την αντίπαλη πλευρά. Το στρατόπεδο του Μπαράκ Ομπάμα φρόντισε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι η Χίλαρι Κλίντον «έχει προφανώς υπερεκτιμήσει την εμπειρία της στην εξωτερική πολιτική», ενώ προσέθεσε ότι οι ομιλίες της είναι προετοιμασμένες και οι παρατηρήσεις της δεν γίνονται τυχαία.

«Όταν κάνεις μια ψεύτικη δήλωση σε μια προετοιμασμένη ομιλία δεν πρόκειται για 'λάθος έκφραση', αλλά για προσπάθεια να παρασυρθεί ο κόσμος» επισήμανε εκπρόσωπος του γερουσιαστή του Ιλινόις.

Εν τω μεταξύ, την προτίμησή του στο πρόσωπο ενός Δημοκρατικού ηγέτη ως του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ έδειξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, δίχως ωστόσο να αναφέρει τα ονόματα του Ομπάμα ή της Χίλαρι, αλλά και να πάρει θέση υπέρ του ενός εκ των δύο.

Αντίθετα, ο γνωστός για την επικριτική του στάση απέναντι στην Ουάσινγκτον πρόεδρος της Βενεζουέλας εκτίμησε ότι οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ δεν αποκλείεται να επιδεινωθούν, εάν τον Τζορτζ Μπους διαδεχθεί στην προεδρία ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τσάβες, «δείχνει εξίσου πολεμοχαρής».
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1513&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 26.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote