Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου
Μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
26.03.08

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε δήλωση του, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ότι εορτάσαμε μια από τις συγκλονιστικότερες επετείους της ιστορίας μας, την απόφασή ενός άοπλου και κατατρεγμένου λαού, να ξεσηκωθεί εναντίον μιας αυτοκρατορίας, της Οθωμανικής, και να δημιουργήσει το νεοελληνικό κράτος.

Με το ίδιο πάθος, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, ρίχτηκε ο ελληνικός λαός και στους βαλκανικούς πολέμους, και το 1940 και στα οχυρά του Ρούπελ και στην εθνική αντίσταση. Σήμερα, ομόθυμα λαός και στρατός είναι η αποτρεπτική δύναμη για την οποιαδήποτε επιβολή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας τόνισε ο κ. Παπούλιας. «Είμαι αισιόδοξος για το αύριο αυτής της πατρίδας. Αυτού του λαού, που έχει τόσα χαρίσματα και είναι έτοιμος για όλες τις θυσίες προκειμένου να κατοχυρώσει την ελευθερία του και την εθνική του ανεξαρτησία» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είπε ότι με τους αγώνες και τις θυσίες επώνυμων και ανώνυμών ηρώων από το 1821 έως σήμερα, η Ελλάδα ελευθερώθηκε, εκσυγχρονίστηκε, αναπτύχθηκε και κέρδισε τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, κοιτάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και τιμούμε στην πράξη, τις ιδέες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της ανεξαρτησίας και εργαζόμαστε για μια κοινωνία ευημερούσα και δίκαιη, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημ. Σιούφας, τόνισε ότι η λαμπρή παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε με την παρουσία της την εθνική γιορτή. Η Βουλή των Ελλήνων είπε, σύσσωμη, τιμά τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Το μήνυμα της επετείου σήμερα είναι ότι έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, γιατί όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε τα πολλά και τα ακατόρθωτα επισήμανε ο κ. Σιούφας. Κλείνοντας απευθύνθηκε στη νέα γενιά η οποία, όπως είπε, πρέπει να διδάσκεται από τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας ώστε η χώρα να πορεύεται με ειρήνη και πρόοδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που πάλεψαν για την ελευθερία, για τις αξίες της Δημοκρατίας, της ανθρωπιάς και για την αξιοπρέπειάς μας. Αυτές οι αξίες και αυτοί οι αγώνες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου είναι σήμερα και πάλι επίκαιροι. Αγωνιζόμαστε για μια πολιτεία που θα σέβεται τους πολίτες και για ένα πολιτικό σύστημα που επιτέλους θα εκφράζει τη φωνή του λαού, για μια κοινωνία που θα φέρει και πάλι την αξιοπρέπεια στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αφού συνεχάρη τους στρατευμένους για την «άψογη παρέλαση», χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη ότι η στρατιωτική ορχήστρα παιάνισε περισσότερο από κάθε άλλη φορά -όπως είπε- το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τους άψογους σχηματισμούς της στρατιωτικής παρέλασης. «Μας γεμίζουν με αισιοδοξία και ηθική ανάταση, γιατί αποδεικνύουν ότι είναι ένδοξοι συνεχιστές των ιστορικών σελίδων που έχουν γράψει οι πρόγονοί μας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Τόνισε επίσης ότι οι επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι επενδύσεις στην ειρήνη και στον άνθρωπο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν την αποτρεπτική εκείνη δύναμη που απαιτείται σήμερα και να συμβάλουν ταυτόχρονα, καθοριστικά με την παρουσία τους, στην ειρήνη και στην σταθερότητα της περιοχής» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο λυμένα τα ζητήματα που τους αφορούν, ώστε να αφοσιωθούν πλήρως στην εθνική αλλά και κοινωνική αποστολή τους». Τόνισε ακόμα, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων «διότι όλοι θυμόμαστε την αποτελεσματική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και στο έργο που απαιτείτο μετά».

Τέλος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης είπε ότι το μήνυμα του αγώνα είναι επίκαιρο, ενόψει του προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1509&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote