Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Εκτύπωση E-mail
24.03.08

 Του Σάκη Σερέτη 

Στην αίθουσα του συλλόγου Λημνίων στην Αστόρια έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας  για την περιοχή της Νέας Υόρκης,την Κυριακή 16 Μαρτίου.

 Η διαδικασία άρχισε το πρωί στις 10 και οι κάλπες έκλεισαν στις 6 το απόγευμα., όπου άρχισε και η καταμέτρηση των ψήφων.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν οι νεοσύστατες τοπικές οργανώσεις του Long Island  και του  Queens για την περιοχή της Νέας Υόρκης, καθώς οι δυο παλαιότερες τοπικές οργανώσεις  Μανχάταν και Αστόριας έμειναν έξω από την διαδικασία, επειδή δεν πληρούσαν τις απαραίτητες  προϋποθέσεις  λειτουργίας που ορίζει ο κανονισμός του κόμματος, σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη ανατολικών πολιτειών κ.Πέτρου Γαλάτουλα.

 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Τοπική οργάνωση Long Island  έτος ιδρύσεως 2003( εξελέγησαν  εννέα μέλη) 

Ορφανάκος Χρήστος  (πρόεδρος)Βεϊζής Αντώνιος ,Κατού Ευθαλία, Λούδας Δημήτριος, Μαρουλέτη Ελενα, Μίχαλος Αθανάσιος, Πηγής Κων/νος, Χρυσομαλλίδης Γεώργιος και Χρυσοχόος Βασίλειος.

Η εφορευτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Χρυσόστομο Σκουφάρα και Ελλη Μελέμη, ενώ τα μέλη που εψήφισαν ανήλθαν στους 169.

Τοπική οργάνωση Queens  έτος ιδρύσεως  2007(εξελέγησαν επτά μέλη)

Ζαχαρόπουλος Γρηγόριος (πρόεδρος)Βρεττός Χριστόφορος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Γιώτης Άγγελος, Παρίση Αθηνά, Φουρτούνης  Σωκράτης και Φουστανελλάς Εμμανουήλ.

Η εφορευτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Σούνδια  Παναγιώτη και Μίλλερ Ιωάννη, ενώ τα μέλη που εψήφισαν ήταν 52.

Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων είναι τριετής, ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου νομαρχιακού συμβουλίου των ανατολικών πολιτειών Αμερικής.

Αντίθετη άποψη περί νομιμότητας και προϋποθέσεων ανέπτυξε στον γράφοντα  η κ.Ειρήνη Κοντού, πρόεδρος της ανεξάρτητης τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Μανχάταν, η οποία ξεκαθάρισε ότι «δεν αναγνωρίζει την νομαρχιακή οργάνωση των ανατολικών πολιτειών και κατά συνέπεια δεν εμπλέκεται στα οποιαδήποτε μικροπολιτικά  παιχνίδια αυτοπροβολής που παίζονται στον χώρο.

Η τοπική οργάνωση του Μανχάταν δεν παρέλαβε ποτέ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τις μηχανογραφημένες καταστάσεις των μελών της από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ επανειλημμένως έχουν καλέσει τον κ.Β. Πάππα γραμματέα αποδήμου Ελληνισμού του κόμματος  και τον τομεάρχη κ.Ε.Τσιπτσή, να καθίσουν σε ένα τραπέζι  και να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση μέχρι τώρα, όπως δεν έχουμε απαντήσεις στο θέμα παραλαβής των ταυτοτήτων των μελών του κόμματος, που από το 2004 και μετά, δεν έχουν αποσταλεί στα μέλη της οργάνωσης παρόλο που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και εξακολουθούν να ανήκουν στο δυναμικό του κόμματος.

Εμείς βαδίζουμε σύμφωνα με το καταστατικό  και έχουμε κατευθείαν επαφή με τα κεντρικά του κόμματος» τόνισε η κ.Ειρήνη Κοντού, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για άτομα που φέρονται σαν μέλη του κόμματος, ενώ έχουν επιλήψιμο ποινικό μητρώο και κάτι τέτοιο αντιτίθεται στο καταστατικό και στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας.  

Η κ .Κοντού ανέφερε ότι είναι ανύπαρκτη και χωρίς ουσιαστικό έργο η νομαρχιακή επιτροπή των ανατολικών πολιτειών Αμερικής, η οποία λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό και χωρίς όραμα.

Όσον αφορά τον νομάρχη των ανατολικών πολιτειών κ.Π.Γαλάτουλα ,η κ. Ειρήνη Κοντού πετώντας το γάντι, τον κάλεσε σε μια δημόσια συζήτηση παρουσία δημοσιογράφων, προκειμένου να συζητήσουν για όλους και για όλα.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος μίλησε και ο κ.Γεώργιος Γεωργόπουλος,πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αστόριας, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε τα εξής:

«Σεβόμενοι την ιστορία μας και έχοντας στις τάξεις μας οντότητες από τον Ομογενειακό χώρο, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια γεφύρωσης του οποιουδήποτε χάσματος με την γραμματεία αποδήμου Ελληνισμού του κόμματος, δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε την πρέπουσα ανταπόκριση από τους αρμοδίους κκ. Β.Πάππα και Ε.Τσιπτσή.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο μαζί τους σαν αρμόδια όργανα, τεχνηέντως δια στόματος του κ.Τσιπτσή, αποφεύγουν να συναντηθούν μαζί μας.

Γνωρίζοντας ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διακωμωδείτε έντονα σε διάφορα ομογενειακά στέκια,οι δύο κύριοι αυτοί εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Η τοπική οργάνωση της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά του κόμματος με όλες της τις δυνάμεις, όπως έκανε και στο παρελθόν». 

 Κάπως περίεργα παρουσιάζονται τα πράγματα στον χώρο των ομογενειακών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη, με το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ των δυο αρχαιοτέρων τοπικών οργανώσεων και  της γραμματείας αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, να  εμφανίζεται απειλητικά στον γαλάζιο ορίζοντα .

Οι τελευταίες επισκέψεις  κοινοβουλευτικών στελεχών της Νέας δημοκρατίας στην πόλη μας,(Μεϊμαράκης,Λιάπης,Σκανδαλάκης), δεν περιείχαν επαφές και συζητήσεις με τον εκλεγμένο νομάρχη των ανατολικών πολιτειών Αμερικής κ.Γαλάτουλα ,αλλά με τους προέδρους των δυο αρχαιότερων τοπικών οργανώσεων του κόμματος ,κ .Ειρήνη Κοντού και Γεώργιο Γεωργόπουλο, δηλητηριάζοντας έτσι την σαλάτα της συμφιλίωσης που επιβάλλει σε αυτές τις περιπτώσεις ο πολιτικός πολιτισμός.

Το γεωγραφικό άλλοθι που εξασφάλισε η δημιουργία της νομαρχιακής των ανατολικών περιοχών Αμερικής, καθώς και ο τίτλος του νομάρχη που προέκυψε για τον κ.Γαλάτουλα, μέσα από μια εκλογική διαδικασία χωρίς την συμμετοχή των δυο αρχαιοτέρων τοπικών οργανώσεων (Αστόριας, Μανχάταν),δημιουργούν κενά ισχύος για τον γραμματέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Κ.Β.Πάππα ο οποίος σημειωτέων δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. 

 Βέβαια «το μεγαλείο κείται στα χέρια των ισχυρών» λέει ο λαός και η εξέλιξη των γεγονότων, θα επιβεβαιώσει ποιος θα είναι ο ισχυρός σε αυτή την εσωτερική διαμάχη που ταλανίζει το γαλάζιο ομογενειακό  στρατόπεδο.

Τώρα αν το μεγαλείο μεταφραστεί σε συμφιλιωτικά αξεσουάρ  ή εκκαθαριστικό ξίφος, θα το δείξει η επόμενη κίνηση εκ μέρους των αρμοδίων.

Υπομονή…….    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1497&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote