Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Tα σχέδια για την επόμενη μέρα
Tα σχέδια για την επόμενη μέρα Εκτύπωση E-mail
23.03.08
Τον πολιτικό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας ανιχνεύει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς η κυβέρνηση εξήλθε χωρίς εμφανή τραύματα από το απεργιακό κύμα, που προκάλεσε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι όποιες απώλειες της Νέας Δημοκρατίας στο πεδίο των δημοσκοπήσεων είναι πρόσκαιρες και φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στην προώθηση και άλλων αναγκαίων αλλαγών, ανεξαρτήτως του κινδύνου νέων εντάσεων.

Στην κορυφή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ, η ιδιωτικοποίηση των μεγαλύτερων λιμένων και η προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας ΙΙ», αλλά και η ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Πάντως η μάχη οπισθοφυλακών που δίνει η αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, θα συνεχισθεί και την προσεχή εβδομάδα, καθώς μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν κεχωρισμένως αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εκκινήσει άμεσα την κοινοβουλετική διαδικασία, προκειμένου -μετά την απόρριψη του δημοψηφίσματος από τη Ν.Δ.- το ψηφισθέν σχέδιο νόμου να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1487&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote