Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προηγείται ο ΜακΚέιν και των 2 Δημοκρατικών
Προηγείται ο ΜακΚέιν και των 2 Δημοκρατικών Εκτύπωση E-mail
23.03.08
Μια σημαντικότατη μεταστροφή σημειώθηκε εδώ και δύο ημέρες όσον αφορά τα προγνωστικά των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Τζον ΜακΚέιν για πρώτη φορά προηγείται και των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων με ποσοστά 10% έναντι της Κλίντον και 7% έναντι του Ομπάμα, και δεύτερον η Χίλαρι Κλίντον πέρασε για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση μήνα τον Μπάρακ Ομπάμα στις προβλέψεις τόσο σε πανεθνικό επίπεδο όσο και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου θα γίνει η επόμενη κρίσιμη προκριματική αναμέτρηση στις 22 Απριλίου.

Καταλυτικό στοιχείο στάθηκαν τα βίντεο του πνευματικού του Ομπάμα, πάστορα Ράιτ, ο οποίος εμφανίζεται να δηλώνει πως «ο Θεός πρέπει να καταραστεί την Αμερική αντί να την ευλογεί» και πως «η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθύνεται για την 11η Σεπτεμβρίου».

Οι ακραίες απόψεις του πάστορα σε διάφορα θέματα και το «φυλετικό ζήτημα» που ετέθη εκ νέου, και το οποίο ματαίως προσπάθησε να διασκεδάσει με την προχθεσινή ομιλία του ο Ομπάμα, φαίνεται να έπληξαν σοβαρά τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με την έρευνα «Ρασμούσεν», ο ΜακΚέιν προηγείται του Ομπάμα 49% έναντι 42%, ενώ το προβάδισμα μετατρέπεται σε διψήφιο έναντι της Χίλαρι Κλίντον, με 51% έναντι 41%. Ομως και η έρευνα της εταιρείας Gallup επίσης δίνει προβάδισμα στον ΜακΚέιν έναντι της Κλίντον με 48% έναντι 45%, αλλά και έναντι του Ομπάμα με 47% έναντι 43%.

Το στοιχείο αυτό φαίνεται να δικαιώνει επιφανή στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος που καιρό τώρα προειδοποιούν πως όσο το κόμμα καθυστερεί να επιλέξει και να συνταχθεί πίσω από έναν προεδρικό υποψήφιο, όσο αργεί να ανοίξει ενωμένο μέτωπο κατά του ΜακΚέιν, τόσο θα χάνει το «δάσος» μετρώντας τα... επιμέρους δένδρα.

Μέσα στον Φεβρουάριο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εμφανίζεται να έχει κερδίσει έδαφος στο Οχάιο, το Μίσιγκαν, το Κολοράντο, το Νιου Χαμσάιρ και στην Πενσιλβάνια, ενώ και οι δύο Δημοκρατικοί υποψήφιοι συνεχίζουν να προηγούνται σε Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ και Καλιφόρνια.

Οσον αφορά την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα εμφανίζεται είτε να έχει περιορίσει στις τρεις μονάδες το προβάδισμά του έναντι της Κλίντον είτε για πρώτη φορά να τον ξεπερνά η Κλίντον με επτά μονάδες διαφορά (49% έναντι 42% σύμφωνα με την έρευνα της Gallup).

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1485&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote