Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Γ.Ραγκούσης, νέος γραμματέας
Ο Γ.Ραγκούσης, νέος γραμματέας Εκτύπωση E-mail
22.03.08
Ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης εξελέγη νέος γραμματέας του Κινήματος, με 159 ψήφους σε σύνολο 273 ψηφισάντων

   Ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης εξελέγη νέος γραμματέας του Κινήματος, με 159 ψήφους σε σύνολο 273 ψηφισάντων. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γρηγόρης Νιώτης, ψήφισαν 273 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Ραγκούσης έλαβε 159 ψήφους και ο ανθυποψήφιός του Παντελής Οικονόμου έλαβε 43 ψήφους. Τα λευκά ήταν 59 και τα άκυρα 12. 

 Εκτιμάται ότι αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ενδεχομένως επέλεξαν να δείξουν τη δυσαρέσκεια ή τον προβληματισμό τους για την απόφαση του Γ.Παπανδρέου σχετικά με το Πολιτικό Συμβούλιο, δηλαδή για την εξαίρεση από το κορυφαίο όργανο του ΠΑΣΟΚ όσων έχουν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί.  

Tον μέχρι πρότεινως εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Γ.Ραγκούση πρότεινε για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Εθνικού Συμβουλίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εκλογή των ανώτατων οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα. 

Επίσης, η πρόταση του κ. Παπανδρέου για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Ασκούνη, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλη Καρχιμάκη, Λούκα Κατσέλη, Πάρη Κουκουλόπουλο, Γιάννη Κουτσούκο, Πάνο Μπεγλίτη, Θάνο Μωραϊτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Συλβάνα Ράπτη και Ντίνο Ρόβλια. 

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τη Μαρία Αρσένη να αναλάβει και πάλι την θέση του Συνηγόρου του Μέλους και Φίλου του ΠΑΣΟΚ. 

«Αφήνουμε πίσω το ψυχικό χάσμα, τα στρατόπεδα, τις προσωπικές στρατηγικές και τις πικρίες που είναι ανθρώπινο να δημιουργήθηκαν. Σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν εννοούνται ούτε 'προεδρική φρουρά' ούτε 'εσωκομματική αντιπολίτευση' είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλωσορίζοντας τα νεοεκλεγέντα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. 

Αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ είπε «να δώσουμε χώρο στην νέα γενιά, να τους δώσουμε ρόλο και ευκαιρίες, θα κάνουν και λάθη, αλλά θα δώσουν και νέα δυναμική» και, ταυτόχρονα, κάλεσε σε «άνοιγμα των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ», θέτοντας και ως ορόσημο την συμβολική ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου 2008. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει το Κίνημα, όντας ταυτόχρονα και συνεχιστές μιας παράδοσης προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στη χώρα και τον λαό.

 «Πολλά γράφτηκαν για σας και την εκλογή σας, διάβασα και άκουσα σενάρια, εικασίες και ερμηνείες και μια λέξη θέλω να πω στους επίδοξους ή πραγματικούς σεναριογράφους: Ματαιοπονείτε.

Είμαστε μια γροθιά για την αλλαγή στην χώρα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. «Αυτήν την εβδομάδα δώσαμε την μάχη για το Ασφαλιστικό και θα συνεχίσουμε να την δίνουμε έως ότου αποσυρθεί» είπε ο κ. Παπανδρέου συγχαίροντας ταυτόχρονα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνοντας τη σύμπτωση -εντός ή εκτός εισαγωγικών, όπως είπε- της απεργίας των ΜΜΕ η οποία δεν επέτρεψε να «φανεί η μάχη της Βουλής».

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε εν τάχει τους βασικούς άξονες κριτικής του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι είναι «ντροπή να ποντάρει η κυβέρνηση στον διχασμό της κοινωνίας για να διασωθεί πολιτικά» και κάλεσε και πάλι σε αγώνα μέχρι (η κυβέρνηση) να «πάρει πίσω την ασφαλιστική απορύθμιση», αλλά και «αγώνα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ώστε να φέρει μια δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση». 

«Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για το Κίνημα και την κοινωνία» είπε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας τους τρεις βασικούς άξονες της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για νέο μοντέλο ανάπτυξης: ισχυρό, λιτό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με υπηρεσίες ποιότητας και δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και ευνομούμενο κράτος.

 Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε και πάλι την «συστηματική προσπάθεια εξωθεσμικών κέντρων να απαξιώσουν την πολιτική ζωή της χώρας», τονίζοντας ότι «αυτό πλήττει περισσότερο το δημοκρατικό κίνημα» και προσθέτοντας ότι «η πολιτική είναι η μόνη αυθεντική έκφραση του λαού και εκτός αυτής σωτήρες δεν υπάρχουν». 

 

Σε ό,τι αφορά τα νέα ανώτατα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο κατ' αρχήν πρέπει να εκφράζει την ενότητα, την ανανέωση και την αξιοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. «Σε κάθε πόστο θα μπουν οι καλύτεροι» είπε, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην αξιοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι νομίζουν πως επειδή οι διατελέσαντες υπουργοί δεν είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο, αποστρατεύονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν κατάλαβαν τίποτα από την πρότασή μου». «Οι πρώην υπουργοί θα ελέγχουν την κυβέρνηση και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο δημόσιο λόγο μας» πρόσθεσε. 

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Νίκο Αθανασάκη που ανέλαβε γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ «σε δύσκολες στιγμές, εν μέσω εκλογών και συνέβαλε στην ενότητα και ενδυνάμωση του Κινήματος».

ΕΘΝΟΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1477&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote