Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Απιστία, μία πολιτική υπόθεση
Απιστία, μία πολιτική υπόθεση Εκτύπωση E-mail
19.03.08
Η «πολιτική προκαλεί πάθη», λέει ένα άλλο γνωστό ρητό, που υποδηλώνει τις «ανθρώπινες» ατραπούς στις οποίες βαδίζουν πολλές φορές τα πολιτικά πρόσωπα.

Τα πάθη της πολιτικής αποτελούν το «αλατοπίπερο» του «κίτρινου Τύπου», ενώ το ενδιαφέρον του κοινού κορυφώνεται και φτάνει στα όρια της φρενίτιδας όταν το πάθος ενός πολιτικού είναι ερωτικό.

Το πρόσφατο σκάνδαλο στην υπόθεση Ζαχόπουλου με το διάσημο πλέον «ερωτικό» DVD, η πρόσφατη παραίτηση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπίτσερ ή οι φήμες που φέρουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν να διατηρεί δεσμό με μία λομπίστρια του κόμματός του, αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου δεν θα σταματήσει για την «ροζ» πλευρά της πολιτικής.

Ένα ερωτικό σκάνδαλο στην πολιτική μπορεί να ρίξει μία ολόκληρη κυβέρνηση και να καταστρέψει τις καριέρες των πρωταγωνιστών. Εξίσου σημαντική είναι και η στάση των συζύγων στη συγκεκριμένη περίπτωση και το πώς θ' αντιδράσουν στην υπόθεση, καθώς μπορούν να σώσουν την τιμή και την ίδια την καριέρα του συντρόφου τους.

"Η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό» λέει ένα από τα πιο γνωστά ρητά, υποδηλώνοντας ότι πολιτική και έρωτας πολλές φορές συμβαδίζουν και ισορροπούν μεταξύ δημόσιας εικόνας και προσωπικού πάθους.

Η αντίδραση και η στάση των συζύγων έχουν προκαλέσει στο παρελθόν, τον θαυμασμό ή τα ειρωνικά σχόλια των ΜΜΕ και των πολιτών, δημιουργώντας μία μυθολογία γύρω από το όνομά τους. Ορισμένα από το πιο σημαντικά και παραδείγματα συζύγων που βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ερωτικά - πολιτικά σκάνδαλα είναι τα εξής:

 Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Η «βασίλισσα» των ΗΠΑ και σύζυγος του 35ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, παραμένει το απόλυτο πρότυπο της πιστής συζύγου, παρά τις παρασπονδίες του προέδρου.

Οι φήμες, που φαίνεται ότι έχουν βάση, ήθελαν τον Τζον Φ. Κένεντι να έχει «ανάρμοστες ερωτικές» σχέσεις με μία πλειάδα γυναικών, παράλληλα με το γάμο του. Μεταξύ, των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή του Αμερικανού προέδρου, ήταν και η διάσημη ηθοποιός και σεξοβόμβα της εποχής, Μέριλυν Μονρόε. Μάλιστα, οι φήμες κάνουν λόγο ότι όταν ο Τζον Φ. Κένεντι τη βαρέθηκε, την «πάσαρε» στον αδελφό του Μπόμπι.

Το προεδρικό ζεύγος είχε φτάσει αρκετές φορές στη διάσταση και τα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως, η Τζάκι Κένεντι, όχι μόνο δεν έδειχνε επηρεασμένη απ' αυτό το κλίμα, αλλά έβγαινε λαμπερή και με περίσσεια αυτοπεποίθηση προς τα έξω. Υπήρξε το πρότυπο της μητέρας και της δυναμικής γυναίκας, η οποία ανέλαβε τη ριζική ανακαίνιση του Λευκού Οίκου, που μάζευε τους πάντες με την εμφάνιση και τη γοητεία της.

Η Τζάκι Κένεντι, ποτέ δεν έδωσε το παραμικρό πάτημα για να η σχολιάσουν, όσον αφορά τις εξωσυγικές σχέσεις του άντρα της.

Χίλαρι Κλίντον

Τα ανέκδοτα και η παράλογη νομική ορολογία για το τί ορίζεται ως σεξουαλική πράξη, είναι ακόμη ζωντανά στη μνήμη του κοινού, όσον αφορά την υπόθεση Λεβίνσκι, η οποία ενέπλεξε τον πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, σε μία από τις μεγαλύτερες θεσμικές κρίσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η αμφισβήτηση του Μπιλ Κλίντον από τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη εξαιτίας του σκανδάλου, δεν οδήγησαν ωστόσο στη δημόσια αμφισβήτησή του από την πρώτη Κυρία της χώρας, την Χίλαρι.

Παρότι το σκάνδαλο επηρέασε την εικόνα και την πολιτική του προέδρου κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του προέδρου, αλλά και παρά τις αποκαλύψεις ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, ενόσω ήταν κυβερνήτης στο Αρκάνσας, η Χίλαρι Κλίντον στάθηκε στο πλευρό του - τουλάχιστον δημοσίως - ενώ σε πολλές περιπτώσεις πέρασε στην αντεπίθεση, κατακεραυνώνοντας τους αντιπάλους της. Η στάση της αυτή προκάλεσε αμφιλεγόμενα σχόλια, δημιουργώντας μία αντικρουόμενη εικόνα για την ίδια.

 

Μαργαρίτα Παπανδρέου

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Ελλάδα έζησε το μεγαλύτερο «ροζ» σκάνδαλο της ιστορίας της. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ανδρέας Παπανδρέου, είχε ερωτικό δεσμό με μία αεροσυνοδό της Ολυμπιακής, τη Δήμητρα Λιάνη, την οποία μάλιστα παρουσίασε στους Έλληνες, κάνοντας το «διάσημο» νεύμα από τα σκαλοπάτια του αεροσκάφους, που τον έφερε από το Λονδίνο.

Οι φήμες για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν πολλές και μνημειώδεις. Παρότι παντρεμένος με την Αμερικανίδα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, τίμησε αρκετές φορές το γυναικείο φύλο. Μάλιστα, μία από τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις, είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση μίας εξώγαμης κόρης στη Σουηδία.

Παρότι, όμως η ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν γεμάτη από πολιτικά και ερωτικά πάθη - γι' άλλες γυναίκες - η τότε σύζυγός του, Μαργαρίτα, παρέμεινε στο πλάι του, εκφράζοντας πάντα την αγάπη της προς αυτόν και σιωπώντας για τις πράξεις του. Διατήρησε έτσι την αξιοπρέπειά της ακόμη και στο διαζύγιο.

Μάλιστα, στην κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πομπής, σε μία σχετική απόσταση από τη δεύτερη σύζυγο του πρωθυπουργού, Δήμητρα Λιάνη.

Ντανιέλ Μιτεράν

Αδυναμία στο γυναικείο φύλο είχε και ο Γάλλος σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Μιτεράν. Οι φήμες για την εξωσυζυγική του σχέση, αλλά και την εξώγαμη κόρη οργίαζαν.

Ο Μιτεράν κράτησε αποστάσεις από την κόρη του, ενώ είχε πάντα στο πλευρό του, τη σύζυγό του Ντανιέλ Μιτεράν. Πρόκειται για μία γυναίκα δυναμική και δραστήρια, η οποία δημόσια προσποιούνταν ότι δεν συνέβαινε τίποτα, αποφεύγοντας ν' αναφερθεί στο θέμα. Διατήρησε με αυτό τον τρόπο την υστεροφημία του άντρα της και το δικό της κύρος.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1470&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 20.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote