Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βγήκε εκτός μάχης και ο «στρατηγός»
Βγήκε εκτός μάχης και ο «στρατηγός» Εκτύπωση E-mail
19.03.08
Με μία υποψηφιότητα λιγότερη για τη θέση του γραμματέα ή του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου ξεκίνησε για τον Γ. Παπανδρέου η επόμενη ημέρα της εκλογής των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Με δήλωσή του στην κρατική ραδιοφωνία, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη Χρ. Πολυζωγόπουλος ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την επιθυμία του να παραμείνει εκτός κεντρικού πολιτικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, ταράσσοντας ακόμη περισσότερο τα κομματικά νερά.

Ο πρώην γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο οποίος πήρε επάνω του το στοίχημα της σκληρής επικράτησης των δυνάμεων που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου στο 8ο συνέδριο, δέχθηκε νωρίτερα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση ήταν σύντομη. Οι πληροφορίες λένε πως δεν έγινε σε καλό κλίμα, καθώς ο κ. Παπανδρέου τού χρέωσε μια σειρά οργανωτικών λαθών με εσωκομματικές επιπτώσεις.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες, δεχόταν όλες αυτές τις ημέρες βέλη και από τους «συμμάχους» του στο «παπανδρεϊκό στρατόπεδο» ότι «παίζει προσωπικό παιχνίδι». Τελευταία του σύγκρουση φέρεται να ήταν με τον Θ. Πάγκαλο, όταν ο τελευταίος έμαθε ότι δύο - τρία στελέχη που είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν στις «γραμμές» βρέθηκαν εκτός με εντολή Πολυζωγόπουλου. Τρεις φέρονται να ήταν οι λόγοι για τους οποίους, κατά τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πολυζωγόπουλος απέτυχε στο έργο του:

1. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΤ, τρεις από τους πέντε νέους ανθρώπους «υπεράνω πάσης υποψίας», που έφαγαν αργά το βράδυ του Σαββάτου με τον Γ. Παπανδρέου και άκουσαν από τον ίδιο την πρόθεσή του να τους συμπεριλάβει στην πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο, δεν κατάφεραν να εκλεγούν για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής…

2. Η αποτυχία ανθρώπων του Γ. Παπανδρέου ή στελεχών του Γραφείου του να εκλεγούν ή η εκλογή τους σε χαμηλή σειρά. Κατά πληροφορίες, υπήρξαν στελέχη στα οποία είχε και προσωπικά ζητήσει να θέσουν υποψηφιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν εκλέχθηκαν ο Δ. Δώλης, ο διευθυντής του Γρ. Τύπου Γ. Ελενόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αρ. Μουσιώνης, ο υπεύθυνος της ΚΟΕΣ για τους Νέους Επιχειρηματίες Μ. Κουλούρης, ο Χρ. Ναούμ, η Κ. Κοτσώνη, ο διευθυντής ασφαλείας Κ. Μπακάλης, ο καθηγητής Αχ. Μητσός, ο Ηλ. Αντωνίου, η Π. Λάμψα κ.ά. Σε χαμηλή σειρά εκλέχθηκαν στελέχη όπως ο Γ. Πετρουλάκης, η Α. Μπαλαμάτση κ.ά.

3. Η γενική εικόνα του «παπανδρεϊκού μπλοκ» απέναντι στο «μπλοκ Βενιζέλου» ήταν εικόνα ενός μεγάλου αλλά χαλαρού και διασπασμένου στρατού έναντι μίας μικρής αλλά συμπαγούς ομάδας. Το αποτέλεσμα στους 150 εκλεγμένους υποψηφίους είναι περίπου κοντά στο 95-55. Στελέχη φέρονται να έπεισαν τον Γ. Παπανδρέου ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος έκανε προσωπικό παιχνίδι, προωθώντας δικούς του υποψηφίους, κυρίως από το συνδικαλιστικό χώρο. Υπήρξε πάντως και σκληρός εσωτερικός ανταγωνισμός των παπανδρεϊκών που στοίχισε αρκετά…

Αποκαλυπτική η επιστολή Πολυζωγόπουλου

Ο κ. Πολυζωγόπουλος έστειλε αργά χθες το μεσημέρι επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, κατά πληροφορίες μας άκρως αποκαλυπτική για όσα έγιναν από την 11η Νοεμβρίου. Για τους ανταγωνισμούς στο επιτελείο του, για το ρόλο ορισμένων στελεχών που, κατά την άποψή του, «δουλεύουν με βάση τις προσωπικές τους επιδιώξεις» κ.ά. Ο ίδιος φέρεται να έχει περιγράψει αναλυτικά την κόντρα του με την ομάδα των «γεννηματικών» (Φώφη Γεννηματά, Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Μίχα κ.λπ.) ως βασική αιτία για την οποία «έσπασαν» οι γραμμές του συνεδρίου, ενώ περιλαμβάνει και εκτιμήσεις που αφορούν το μέλλον του κόμματος και πώς πρέπει να προχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου από εδώ και στο εξής.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1464&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote