Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ερευνώνται τα αίτια της συντριβής
Ερευνώνται τα αίτια της συντριβής Εκτύπωση E-mail
19.03.08
Σε βαθύ πένθος βύθισε τις Ένοπλες Δυνάμεις η απώλεια τριών στρατιωτικών, μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου τύπου "Χιούι", το οποίο κατέπεσε στις 10:38 το πρωί στην περιοχή Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κατευθυνόταν προς Ρεντίνα, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατέπεσε έξω από το χωριό Βασιλούδι, μακριά ωστόσο από κατοικημένη περιοχή.

Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο στρατιωτικοί, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήταν οι παρακάτω:

- Ανθυπασπιστής (ΑΣ) Κ.Ε. του Σάββα, ετών 33, ο οποίος καταγόταν από το νομό Κιλκίς (χειριστής ελικοπτέρου - κυβερνήτης).

- Αρχιλοχίας (ΤΧ) Κ.Ε. του Σωτηρίου, ετών 28, ο οποίος καταγόταν από το νομό Πιερίας (μηχανοσυνθέτης).

- Επιλοχίας (ΑΣ) Κ.Α. του Μάρκου, ετών 24, ο οποίος καταγόταν από το νομό Θεσσαλονίκης (συγκυβερνήτης χειριστής ελικοπτέρου).

Οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μετά την επώδυνη διαδικασία της αναγνώρισης από τους συγγενείς θα διενεργηθεί την Τετάρτη η νεκροψία από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού.

Η πτήση εξελισσόταν ομαλά, μέχρι τις 10.38, οπότε χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το ελικόπτερο να πετάει σε χαμηλό ύψος και να πέφτει τελικά σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Βασιλούδι και Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης, δίπλα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσε άλλο ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου «Χιούι», ένα «Σούπερ Πούμα», δυνάμεις του Στρατού, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για "τον τραγικό χαμό των τριών παιδιών μας, που έπεσαν υπηρετώντας το καθήκον", εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Συλλυπούμαι από την καρδιά μου τις οικογένειές τους και συμμερίζομαι τον πόνο τους, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη κηρύχθηκε διήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις 

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1463&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote