Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις
Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις Εκτύπωση E-mail
18.03.08
Απανθρακωμένοι βρέθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη έξω από το χωριό Βασιλούδι του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης στις 10:38 το πρωί της Τρίτης.

Οι σοροί των τριων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το ελικόπτερο, τύπου Χιούι, συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση του Στρατού Ξηράς. Είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κατευθυνόταν προς Ρεντίνα, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατέπεσε έξω από το χωριό Βασιλούδι της Θεσσαλονίκης, μακριά ωστόσο από κατοικημένη περιοχή.

Από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στον τόπο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου ήταν ο αντιδήμαρχος Κορώνειας, νομού Θεσσαλονίκης, Παύλος Παπαγερίδης.

Όπως ανέφερε ο κ.Παπαγερίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το θέαμα ήταν «ανατριχιαστικό». Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή μεταξύ του Αγίου Βασιλείου και του χωριού Βασιλούδι, ενώ το μόνο που φαινόταν από μακριά ήταν το φτερό του ελικοπτέρου.

«Βρισκόμουν καθ’ οδόν στον Λαγκαδά, όταν είδα στην άσφαλτο κτηνοτρόφους να τραβάνε τα μαλλιά τους, φωνάζοντας πως έπεσε ένα ελικόπτερο. Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή. Η λίμνη του Αγίου Βασιλείου είχε μαυρίσει και βλέπαμε μόνο το φτερό του ελικοπτέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγερίδης.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε ισχυρή αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο, Δημήτρη Φαφούτη, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση.

"Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης - το έχει κάνει, ήδη,ο κ. Β. Μεϊμαράκης -να εκφράσω τη θλίψη μας για την απώλεια της ζωής των τριών νέων μας, οι οποίοι υπηρετούσαν το ύψιστο αγαθό της πατρίδος", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Σε δήλωσή του για το δυστύχημα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για «τη δραματική συνεχή επιδείνωση της επιχειρησιακής κατάστασης της Αεροπορίας Στρατού».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1460&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote