Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διχάζει το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
Διχάζει το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης Εκτύπωση E-mail
18.03.08
Καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας και όλης της ελληνικής κοινωνίας είναι για τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η καθιέρωση του Σύμφωνου Ελεύθερης Συμβίωσης και γι’ αυτό είναι παντελώς αδύνατον να συγκαταθέσει στο διαμορφούμενο νομοσχέδιο.

Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου, καθώς, όπως τονίζεται, η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη "συζυγική" σχέση εκτός αυτού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εκκλησία εκφράζει την ελπίδα να μην καταστεί τελικά το Σύμφωνο νόμος του κράτους, καθώς υποθάλπει σωρεία ηθικών αδικημάτων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ερωτηθείς αν θα ληφθούν μέτρα κατά των χριστιανών που θα υιοθετήσουν το Σύμφωνο, δεν το απέκλεισε μελλοντικά.

. Χατζηγάκης: "Περισσότερο υπεύθυνοι πολίτες"

 

Για τα νέα νομοθετήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν τόσο σε θεσμικά ζητήματα και υποδομές, όσο και σε σειρά μεταρρυθμίσεων στο Οικογενειακό Δίκαιο, ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για το Σύμφωνο λεύθερης συμβίωσης, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε:

"Οι απόψεις της Εκκλησίας είναι σεβαστές και καταγράφονται με προσοχή. Πιστεύω όμως ότι αποτελεί άλλο πράγμα η νομιμοποίηση της ελεύθερης συμβίωσης με θρησκευτικό γάμο (όπως απαιτεί, ευλόγως, η Εκκλησία) και τελείως διαφορετικό η ρύθμιση των υπαρκτών κοινωνικών της συνεπειών, που θέλει να επιφέρει το Σύμφωνο. Πρόκειται για υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο επιβάλλει στην Πολιτεία την προστασία των παιδιών που αποκτιούνται από την ελεύθερη συμβίωση -ήδη ανέρχονται στο 5% του συνόλου- των γυναικών και των μονογονεϊκών οικογενειών. Το Σύμφωνο καθιστά τις έως τώρα ελεύθερες σχέσεις συμβίωσης "λιγότερο ελεύθερες" και τους πολίτες περισσότερο υπεύθυνους. Σημειώνουμε, ότι το Σύμφωνο ισχύει σ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα πριν από πολλά χρόνια".


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1458&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote