Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δύσκολοι καιροί για τις ΗΠΑ
Δύσκολοι καιροί για τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
18.03.08
Οι ΗΠΑ ζουν δύσκολους καιρούς οικονομικά, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δήλωσε ο Τζορτζ Μπους μετά την επέμβαση της αμερικάνικης κεντρικής τράπεζας για να αποφευχθεί γενικεύμενη κρίση

"Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι γνωρίζουμε δύσκολους καιρούς, αλλά κι ένα άλλο πράγμα είναι βέβαιο, ότι έχουμε δράσει με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο", δήλωσε ο Μπους την επομένη επέμβασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για να αποφευχθεί γενικευμένη κρίση του οικονομικού συστήματος.

"Δείξατε στη χώρα και στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν την κατάσταση", πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Χένρι Πόλσον, μετά την ενημέρωσή του από τον τελευταίο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

"Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα επενέβη σύντομα για να βάλει τάξη στις χρηματαγορές", σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών "υποστηρίζει την ενέργεια αυτή, όπως και εγώ".

Ο Πόλσον "επιβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί μας θεσμοί είναι ισχυροί και ότι οι χρηματαγορές μας λειτουργούν αποτελεσματικά", κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα "συνεχίσει να επιβλέπει την κατάσταση και, αν κριθεί απαραίτητο, θα δράσει με αποφασιστικό τρόπο για να συνεχίσει να βάζει τάξη στις χρηματαγορές".

Η αμερικανική κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) αποφάσισε χθες, Κυριακή, να μειώσει κατά ένα τέταρτο της μονάδας τα προνομιακά επιτόκιά της -τα επιτόκια δανεισμού των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων- για να συγκρατήσει την κρίση.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1457&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote