Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΕΛΟΣ….
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΕΛΟΣ…. Εκτύπωση E-mail
17.03.08

Του Σάκη Σερέτη

Έληξε και τυπικά χωρίς ποτέ να φτάσει στην ακροαματική  διαδικασία ,η δικαστική  διαμάχη στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης ,μεταξύ της ομάδας των αποκλεισμένων από τις μονοκρατορικές εκλογές του Ιουνίου 2006 και των αυτοδιόριστων, που κατέλαβαν τις καρέκλες της εξουσίας μετά την σκανδαλώδη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής, να αποκλείσει  τον αντίπαλο συνδυασμό  από την εκλογική διαδικασία.

Η δικαστικές αρχές που παρέλαβαν την  υπόθεση, απέρριψαν και την έφεση επανεξέτασης της υπόθεσης, θεωρώντας ότι  η επίδοση της δικογραφίας δεν έγινε σύμφωνα με   τους όρους της νόμιμης διαδικασίας, στο κομμάτι που αφορούσε τον κ.Ιωάννη  Γκόρο, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο της πλευράς των αποκλεισμένων, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν υπήρχε υπαρκτή διεύθυνση ώστε να του αποστείλει εμπρόθεσμα και ταχυδρομικώς  όπως ορίζει ο νόμος την σχετική αλληλογραφία.

Έτσι λοιπόν  η παράταξη των αυτοδιόριστων ξεπέρασε δια της φυγοδικίας τον σκόπελο των μονοκρατορικών εκλογών και συνεχίζει ακάθεκτη το σωτήριο έργο της, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα στους μη γνωρίζοντες, ότι το δικαστήριο τους δικαίωσε !!!Ωστόσο όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με την συμπεριφορά τους άνοιξαν την κερκόπορτα στην παρανομία, παραδίδοντας μαθήματα φυγοδικίας στους επόμενους τυχόν διεκδικητές της  εξουσίας με την μέθοδο του αποκλεισμού .

Φυσικά οι οικονομικές ατασθαλίες και οι παραβιάσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας για την διετία που διανύουμε, συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό καθόσον δεν υπάρχει αντιπολίτευση  να στηλιτεύσει τα κατορθώματα των αυτόκλητων σωτήρων και κάποιες μοναχικές αντιδράσεις επί της ουσίας, όπως αυτές των κκ.Βεκιαρέλη και Ι.Σερέτη, περάσανε δυστυχώς αθόρυβα και ανώδυνα,(ελπίζω να τις έχουν καταγράψει στα πρακτικά τουλάχιστον).

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια που η αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή υπολειτουργεί, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει τους απαραίτητους  οικονομικούς ελέγχους που ορίζει το καταστατικό του οργανισμού και δυστυχώς κανένας από τους αξιότιμους «διοικούντες»,  δεν έχει την δημοκρατική ευαισθησία  αλλά ούτε και το ανάλογο θάρρος, να αναφερθεί σε αυτή την αρτηριοσκληρωτική δυσλειτουργία που χαρακτηρίζει το παρών διοικητικό συμβούλιο και που δυστυχώς πηγάζει, από την παντελή έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου μέσα στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου.

Την περίοδο αυτή οι Ομογενείς της Νέας Υόρκης προετοιμάζουν πυρετωδώς την Εθνική παρέλαση, που θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου στο Μανχάταν και φυσικά δεν υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα και κανένας άλλος στόχος, εκτός από την επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

Όμως με το πρόσχημα της ενότητας εν όψει της παρέλασης, οι  αυτοδιόριστοι εξακολουθούν όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, να λειτουργούν όπως αυτοί θέλουν χωρίς διαφάνεια και φυσικά χωρίς κανένα έλεγχο.

Ήδη έχουμε περάσει στον αστερισμό των νέων εκλογών, που σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διενεργηθούν στις αρχές Ιουνίου και τα εκλογομαγειρέματα δίνουν και παίρνουν, αποκαλύπτοντας και τους νέους εκκολαπτόμενους εραστές της εξουσίας, που φιλοδοξούν να προσφέρουν τις «πολύτιμες υπηρεσίες» τους στην Ομοσπονδία. 

 Ωστόσο ο  γενικός γραμματέας κ. Δ. Δημητρίου λόγω της θέσης που κατέχει, αναμένεται με την στάση του να παίξει καταλυτικό ρόλο, όσον αφορά στην συμμετοχή όλων των συλλόγων στις επόμενες εκλογές.

Η τελευταία του δημόσια τοποθέτηση από το βήμα της Ομοσπονδίας στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν ξεκάθαρη και υποστήριζε ερμηνεύοντας το καταστατικό(αυτή την φορά), ότι οι σύλλογοι που δεν έχουν συμμετάσχει στις τρεις τελευταίες γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

Άγνωστες παραμένουν οι θέσεις της πλευράς των αποκλεισμένων μέχρι τώρα, οι οποίοι παρουσιάζονται διασπασμένοι και ανοργάνωτοι και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δείχνουν εμφανή σημάδια κόπωσης, που πολύ πιθανόν να ευνοήσουν και κάποιον συμψηφισμό, απεμπολώντας τις βασικές τους θέσεις περί αντικανονικών εκλογών την προηγούμενη διετία.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση έχει παίξει η επιστολή επανεξέτασης των δύο τιμωρημένων πρώην προέδρων (Τομόπουλος, Γεωργόπουλος),που απέστειλαν προς το αυτοδιόριστο «συμβούλιο» οι κ.κ. Τζώρτζης,  Κακούρος, Χριστοδουλάκης, Τσεκερίδης, μέσω της οποίας,αφενός μεν  αναγνώρισαν τους αυτοδιόριστους και αφετέρου,ζήτησαν την σύγκληση μιας γενικής συνέλευσης που θα επανεξετάσει τις ποινές που μοίρασε η παράνομη στην σύνθεση της, πειθαρχική επιτροπή των αυτόκλητων σωτήρων.

Σημειωτέων ότι αυτή η πειθαρχική επιτροπή  δημιουργήθηκε έχοντας στην σύνθεση της τον κ.Ν.Διαμαντίδη, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα που καταδίκασαν τους κκ.Τομόπουλο, Γεωργόπουλο, θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί, καθόσον οι ευθύνες που του καταλογίζει «με αίσθημα ευθύνης» η δικής του επιλογής ανεξάρτητη επιτροπή, είναι πάρα πολύ σοβαρές, δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση και το σημαντικότερο, θα επρέπε να επισύρουν πολύ μεγαλύτερες ποινές από αυτές που μοιράσθηκαν στους κκ.Τομόπουλο ,Γεωργόπουλο .

Όσον αφορά την νομιμότητα αυτής της απόφασης των ποινών που μοίρασε η πειθαρχική επιτροπή, θα πρέπει να θεωρηθούν άκυρες σύμφωνα με το καταστατικό, διότι:

α) Δεν ανακοινώθηκαν στην πρώτη γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου 2006 και 

β) Κατά την διάρκεια της προεκλογικής συνεδρίασης των μελών-συλλόγων της Ομοσπονδίας (Μάϊος 06) δεν δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Γ. Γεωργόπουλο που ήταν παρών, να καταθέσει την ένσταση του για την ποινή που του δόθηκε, ώστε να αποφασίσει η γενική συνέλευση για την τύχη του,με την δικαιολογία ότι ήταν περασμένη η ώρα.

Συγκεκριμένα  η απάντηση του προεδρεύοντος αυτής της συνεδρίασης  κ. Ν. Διαμαντίδη ήταν «το θέμα θα εξετασθεί στο διήμερο συνέδριο των εκλογών»,πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Κατά τα άλλα ο κ.Ν.Διαμαντίδης στην γενική συνέλευση της υποκρισίας (16 Ιανουαρίου 08 )αποφάσισε να επαναφέρει τους δύο τιμωρημένους πρώην προέδρους, προφανώς φοβούμενος τα αντίποινα σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από την ομάδα των αποκλεισμένων,επαναλαμβάνοντας οτι, "δεν περισεύει κανείς".

Οι ζυμώσεις μεταξύ των δύο τιμωρημένων και του κ.Διαμαντίδη έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και έδειξαν προς στιγμήν ότι θα μπορούσαν να έχουν ευτυχή κατάληξη, παρόλο που οι δύο τιμωρημένοι δεν συνυπόγραψαν!!! το κείμενο της επίμαχης επιστολής, αποκαλύπτοντας έτσι τις αμφιβολίες τους προς το πρόσωπο του κ.Διαμαντίδη,ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα δικά τους λεγόμενα κατά το παρελθόν, τους έχει ξεγελάσει αρκετές φορές.

Ομως το θέμα βρήκε πολέμιους στις τάξεις του διοικητικού συμβουλίου και κόλλησε χωρίς καμμία πρόοδο προς στιγμήν.

Η ιστορία αυτή αποκαλύπτει προφανώς και τους πραγματικούς λόγους που οι δύο τιμωρημένοι (όχι άδικα κατά το πόρισμα) πρώην πρόεδροι, ταυτιστήκαν με την ομάδα των αποκλεισμένων και συμμετείχαν σχεδόν σε όλες τις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από την επιτροπή πρωτοβουλίας και ενότητας, που μοναδικό τους ζητούμενο  ήταν η απονομή δικαίου στο θέμα των  μονοκρατορικών  εκλογών . 

Οι διεργασίες αυτής της πρότασης καθώς και ο χρόνος υποβολής της, αποκαλύπτουν την ύπαρξη κρυφής ατζέντας εκ μέρους των δύο τιμωρημένων, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του ονόματος τους, πράγμα που ποτέ δεν έκαναν.

Όσον αφορά τον έτερο της «παρέας»κ.Ν.Διαμαντίδη, ο οποίος ξαφνικά και μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανακάλυψε τον διχασμό και την αντιπαλότητα που έσπειρε αυτός και το αυτοδιόριστο «συμβούλιο» του στην Ομοσπονδία, θεωρώ ότι ανήκουν στον κύκλο της απόλυτης υποκρισίας, που διακρίνει τον ίδιο και αυτούς που ενστερνίζονται τις δικές του θεωρίες.

Το τραγικό αυτό τρίδυμο, (των δυο πρώην τιμωρημένων  προέδρων και του αυτοδιόριστου  «νυν»), η πρόσφατη ιστορία της Ομοσπονδίας  μας το παρουσιάζει άρρηκτα συνδεδεμένο και  σε κοινή πορεία μέχρι το 2004,καθώς ειδικά ο κ.Γεωργόπουλος, υποστήριξε ανοικτά και επέβαλλε την θέληση του και στους άλλους, να προωθηθεί στην προεδρία, ο άγνωστος μέχρι τότε στους ομογενειακούς κύκλους Ν.Διαμαντίδης,πράγμα που επέτυχε .

Ο πόλεμος του  «ελέγχου της προεδρικής μαριονέτας» όμως, τους έφερε αντίπαλους και  με όπλα τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος, σε συνδυασμό με  τις ομαδικές αποχές από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, άρχισαν να  υφαίνουν τον ιστό της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, με αποτέλεσμα το πολυσέλιδο πόρισμα  σόκ που εξέδωσε και που τηρήθηκε μονόπλευρα στην απονομή ευθυνών.

Σήμερα, μετά από μια δαιδαλώδη πορεία στον δρόμο της αντιπαράθεσης και ένα σωρό εμπρηστικές δηλώσεις, ένθεν κακείθεν,  η ανάγκη προφανώς τους έκανε ξανά συμμάχους ενώνοντας  τους σε κοινή πορεία ,προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα .

Εμείς τι να πούμε;

Ους  ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω!!!!!

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1454&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων