Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κόλαση στα Τίρανα από εκρήξεις πυρομαχικών
Κόλαση στα Τίρανα από εκρήξεις πυρομαχικών Εκτύπωση E-mail
16.03.08

Φοβερές αλυσιδωτές εκρήξεις διάρκειας ωρών, που έκαναν τη γη να τρέμει, σημειώθηκαν χθες, Σάββατο απόγευμα, σε πυριτιδαποθήκη του αλβανικού στρατού στα περίχωρα των Τιράνων.

Οι νεκροί ανέρχονται σε δεκάδες (ανεξακρίβωτος ο αριθμός), κυρίως στρατιώτες που εργάζονταν μέσα στην αποθήκη πυρομαχικών, πολλοί από τους οποίους φέρονται να είναι Αμερικανοί ειδικοί περί τα πυρομαχικά, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένη ζώνη και τουλάχιστον 150 άτομα –τα περισσότερα γυναίκες και παιδιά από γειτονικά χωριά– τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της αλβανικής πρωτεύουσας και σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Ενδεικτικό της ισχύος των εκρήξεων είναι ότι υπέστη ζημίες και το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιράνων, με αποτέλεσμα να διακοπεί, προσωρινά, η λειτουργία του.

Μπερίσα: Σοβαρή κατάσταση

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε την κατάσταση «σοβαρή». Ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων έσπευσαν για να επιταχύνουν την εκκένωση της περιοχής.

Η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση 150 χλμ. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά εκτιμούσαν ότι η έκρηξη συνέβη όταν στρατιώτες προσπάθησαν να αποσυναρμολογήσουν πολεμικό υλικό που φυλασσόταν στην πυριτιδαποθήκη.ΑP, AFP

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1445&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote