Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουμε"
"Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουμε" Εκτύπωση E-mail
16.03.08
"Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ΠΑΣΟΚ σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά... αλλά δεν θα πάρουμε! Δεν θα πάρουμε γιατί δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε το κόκκινο κερασάκι στην κεντροαριστερή σας τούρτα."
Αυτό είπε στην ομιλία του κατά την Πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δήλωσε του Αλέκου Αλαβάνου την Παρασκευή περί αδύνατης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε, επίσης, πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα με τόσο μεγάλη και σημαντική ιστορία να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του κάνοντας λόγο για συνέδριο-θερμοκήπιο και κόμμα που λειτουργεί σε αποστειρωμένη γυάλα.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να όχι η συνδιαχείριση της κρίσης του συστήματος αλλά η αλλαγή του πλαισίου εξουσίας.

«Την αριστερά δεν μπορεί πια κανείς να τη μεταχειρίζεται ως συμπληρωματική δύναμη στα αυτοδύναμα σχέδιά του» υπογράμμισε προσθέτοντας «σεβόμαστε την ιστορία σας και δεν σας υποτιμούμε. Δεν ανεχόμαστε όμως άλλο να μας υποτιμάτε εσείς».

Σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια ψυχολογικού εφησυχασμού που επιχειρούν να κάνουν διάφοροι ανένταχτοί δημοσιολόγοι .

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε παράλληλα κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα όπως οι συμβασιούχοι, η αξιοκρατία στη δικαιοσύνη, το χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα

Χαρακτήρισε πολιτικό παράδοξο την ψήφο στα μεγάλα κόμματα την ώρα που οι πολίτες δυσφορούν και απογοητεύονται από αυτά

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη προγραμματικών θέσεων ο κ. Τσίπρας θύμισε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες των λιμενεργατών, στις διαδηλώσεις κατά του λιθάνθρακα, στις απεργίες των δασκάλων και στις συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό.

«Η δική μας η αριστερά είναι ένα ποίημα, ένα τραγούδι, που δεν τελειώνει ποτέ. Είναι η χαρά της ζωής!» έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1444&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote