Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΗΣΗ…….. Εκτύπωση E-mail
26.04.07

 Του Σάκη Σερέτη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,εν οψει της Εθνικής μας παρέλασης,μια πλειάδα απο πολιτικούς απο την “ μαμμά” Ελλάδα, μας επισκέπτεται και φυσικά μας μεταφέρει τις ευχές και την αγάπη του εκάστοτε Πρωθυπουργού και ολης της κυβέρνησης.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι του Εθνους, ακολουθούν την ιδια τακτική, χαϊδεύοντας τα αυτιά μας,με τα πολύ γνωστά και κάπως ξεθωριασμένα μηνύματα τους.

Οταν ομως βρεθεί κάποιος και τους προβληματίσει με ερώτηση, που ειναι κάπως δύσκολη και χρειάζεται να τοποθετηθούν,τότε αρχίζουν οι γνωστές «τρίπλες»και η συζήτηση αλλάζει με θαυμαστή δεξιοτεχνία που θα ζήλευε και ο Δομάζος!!!Πρόσφατα ειχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι μας επισκέπτονται συχνά τα τελευταία χρόνια και σας μεταφέρω την  αποψη τους για  ορισμένα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων π.χ, που απασχολεί ιδιαίτερα ολους  τους απόδημους,οι απόψεις των πολιτικών μας ειναι διαφορετικές και φυσικά πηγάζουν απο το “πολιτικό θερμοκήπιο” οπου προέρχονται.

Ακουσα τον ανεξάρτητο βουλευτή κ.Στέλιο Παπαθεμελή να λέει, οτι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εχει αφεθεί στον “αυτόματο πιλότο”και πως η χώρα μας αντιμετωπίζει με δειλία τους παραχαράκτες-πλαστογράφους της ιστορίας,σαν να ειμαστε εμείς αυτοί,που εχουν το αδικο..

Οι Ελληνες πολιτικοί τόνισε, εχουν την δυνατότητα να επιλύσουν αυτό το χρονίζον πρόβλημα,ομως δυστυχώς τους λείπει η βούληση.

Μια διαφορετική εκτίμηση εδωσε ο κ. Ευγένιος Χαϊτίδης(Ν.Δ),ο οποίος σχολιάζοντας την στάση των Ευρωπαίων στο ιδιο θέμα, τόνισε οτι “δεν θέλουν οι εταίροι μας να πάρουν ξεκάθαρη θέση,εξ’αιτίας της πυρηνικής και τοξικής χαβούζας που λειτουργούν στο εδαφος των Σκοπίων,με πολύ χαμηλό κόστος”.

Σε ενα πράγμα μόνο, συμφωνούν οι απόψεις των δύο πολιτικών και αφορά στην σταθερή και ανυποχώρητη στάση των Ομογενειακών οργανώσεων,στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Φυσικά η ονομασία της γειτονικής χώρας εδω και πολύ καιρό,εχει την σφραγίδα της υπερδύναμης Αμερικής, η οποία τον τελευταίο καιρό,πήγε το θέμα ενα βήμα παρακάτω,ανοίγοντας τον δρόμο της Ατλαντικής συμμαχίας, χωρίς να εχει λυθεί ο Γόρδιος δεσμός του ονόματος.(ισως επειδή προέκυψε η συμφωνία του αγωγού με τους Ρώσους)

Εμείς εδώ στην Αμερική ομως, αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τέτοια θέματα,οπως και ολα τα αλλα προβλήματα που μας απασχολούν και ζητάμε λύσεις,οπως και την συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτικών,στο μέτρο του δυνατού.

Φυσικά ,ευλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί,με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν, απο την στιγμή που τα δικά μας προβλήματα εχουν την ρίζα τους σε ξένο εδαφος.

Αυτη ομως,ειναι μια πολύ καλή ερώτηση,που ισως θα επρεπε να απασχολήσει τους ιδιους τους πολιτικούς, προτού αρχίσουν τα μεγάλα λόγια και τις αιώνιες υποσχέσεις.

Το θέμα των αφορισμένων της Κορώνας, ειναι μια “ξεχασμένη” υπόθεση και ειχε απασχολήσει και την Διακομματική επιτροπή της βουλής των Ελλήνων, της οποίας πρόεδρος τυγχάνει ο κ.Χαϊτίδης,ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης,χωρίς αποτέλεσμα ομως.

Δυστυχώς το συγκεκριμμένο θέμα,ακόμη δεν εχει λυθεί,παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι πολιτικοί,  που με τον ενα  η τον αλλο τρόπο ασχολήθηκαν με το ζήτημα αυτό και οι αφορισμένοι (οχι ολοι) οπως λένε οι πληροφορίες, θα κληθούν σύντομα ενώπιον του δικαστηρίου,οπου πιθανώς θα εισπράξουν  γερές δόσεις αγάπης,εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε, οτι η Αρχιεπισκοπή προτίθεται να δώσει αφεση αμαρτιών στους περισσότερους απο την ομάδα των αφορισμένων,εκτός απο την ηγετική ομάδα , που αποτελείτε απο5-6 ατομα.

Τον τελευταίο χρόνο, ενα αλλο μεγάλο πρόβλημα ταλανίζει την Ομογένεια και ο διχασμός εχει κατασκηνώσει στην αυλή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,με ενδεικτικές τάσεις αποχής, από το μεγαλύτερο κομμάτι των φορέων που απαρτίζουν το δυναμικό της.(Αδιάψευστος μάρτυρας, οι πρόσφατες υποτονικές εκδηλώσεις,πριν την παρέλαση)

Η ενημέρωση, εχει χτυπήσει και την πόρτα των Ελλήνων βουλευτών,οι οποίοι ομως προσπαθούν να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας,προκειμένου να μην  δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία, (εκλογές στον ορίζοντα),η οποία πάλι με αεροπλάνα και βαπόρια, θα τρέξει,να υποστηρίξει τους εκλεκτούς της, συνεχίζοντας την παράδοση.

Πρίν απο λίγες ημέρες,εισπράξαμε και μια εκκληση ενότητας απο τον τρίτο Αντιπρόεδρο της βουλής κ. Ι.Τραγάκη,ο οποίος ειχε το θάρρος να ομολογήσει, οτι δεν εφερε κανένα αποτέλεσμα η πυροσβεστική του παρέμβαση,στους κόλπους της Ομοσπονδίας,παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε.

Η τελική αλήθεια αποδεικνύει, οτι κανένας αλλος εκτός απο εμάς τους ιδιους ,δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν και καλό θα ηταν, να μην περιμένουμε τον απο μηχανής θεό,να μας ερθει απο την Ελλάδα με την μορφή κάποιου πολιτικού.

Οσον αφορά την συμπαράσταση και το αμέριστο ενδιαφέρον που εκφράζουν κατά καιρούς κάποιοι πολιτικοί μας επισκέπτες,για τα δικά μας προβλήματα,νομίζω οτι ανήκουν στην σφαίρα της απόλυτης υποκρισίας,καθώς οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες τους αποδεικνύονται πλήν ελαχίστων περιπτώσεων, επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote