Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιστροφή στις ρίζες με το βλέμμα στο αύριο
Επιστροφή στις ρίζες με το βλέμμα στο αύριο Εκτύπωση E-mail
14.05.22

Οι στόχοι, τα συνθήματα, οι καινοτομίες και οι παρουσίες στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο ● Οι άξονες της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη και το στίγμα του για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα ● Με ποιο τρόπο θα τιμηθεί η μεγάλη απούσα Φώφη Γεννηματά και τα αποκαλυπτήρια για το νέο σύμβολο.

Nα συγκεράσει την ιστορική διαδρομή της παράταξης, την επανασύνδεση με τις ιδρυτικές αρχές και τη μετάβαση στη νέα εποχή μέσω αλλαγής γενιάς είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της εναρκτήριας ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στο 3ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συγκυρία στην οποία διεξάγεται το κορυφαίο πολιτικό γεγονός κρίνεται από τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη ιδιαίτερα ευνοϊκή και ταυτόχρονα κομβική για την περαιτέρω πορεία του χώρου.
Κατ’ αρχάς το ρίσκο που πήρε η ηγεσία με την προσφυγή στη βάση για την επιλογή του ονόματος αποδείχτηκε πετυχημένο. Προσήλθαν 180 χιλιάδες μέλη και μάλιστα σχεδόν το 40% όσων ψήφισαν ήταν κάτω των 35 ετών, ενώ στα νέα δημοτικά και νομαρχιακά όργανα εξελέγησαν 40άρηδες ή και νεότερα στελέχη. «Μπήκε νέο αίμα και έσπασαν αναίμακτα οι επετηρίδες» σύμφωνα με σχόλιο κομματικού παράγοντα.

Δεύτερον, η επιστροφή στον τίτλο ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, που όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, «δεν είναι αδειανό πουκάμισο αλλά συνοδεύεται και από την επιστροφή σε αξίες της γενέθλιας πράξης του Κινήματος», επισφραγίστηκε με ένα συντριπτικό ποσοστό άνω του 95%.

Τρίτο σημείο είναι το γεγονός ότι η «αναγέννηση» της παράταξης, φράση που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο κ. Ανδρουλάκης, συντελείται μέσα σε συνθήκες εσωκομματικής νηνεμίας και ενότητας. Προς επιβεβαίωση όλοι οι εν ζωή πρώην πρόεδροι και διατελέσαντες πρωθυπουργοί με το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο. Ο Κώστας Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε είναι μέλος της Κ.Ο. με σημαντική συμβολή και στήριξη στο εγχείρημα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά την Τετάρτη ο Ν. Ανδρουλάκης αφήνοντας ανοιχτό να τα πουν και από κοντά στην αρχή της εβδομάδας.

Λουλούδι
Νοερά παρούσα θα είναι και η αδικοχαμένη Φώφη Γεννηματά, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» η οργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει να προβληθεί ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη της, ενώ στην καρέκλα της, που θα μείνει κενή προς τιμήν της, ο πρόεδρος του κόμματος θα αφήσει ένα λουλούδι στην έναρξη των εργασιών. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα βίντεο με όλα τα ορόσημα της δημοκρατικής παράταξης, τους μεγάλους πρωταγωνιστές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν.

Στο συνέδριο, που θα έχει την πρώτη μέρα πανηγυρικό χαρακτήρα, εκτός από τους 4.600 εκλεγμένους αντιπροσώπους του θα είναι ανοιχτό σε όσα μέλη επιθυμούν να παρευρεθούν και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του εμβλήματος, το οποίο θα είναι η γνήσια αποτύπωση του πράσινου ήλιου με τις εννέα ακτίνες. Μερικά από τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική αξιοπρέπεια και οι λέξεις «αλλαγή» και «μαζί».

«Μια νέα γενιά παίρνει στα χέρια της μια ιστορική παράταξη και υπογράφει ένα ισχυρό συμβόλαιο με τους πολίτες» θα υποστηρίξει στον λόγο του ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος θα εξηγήσει πώς αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, ενώ θα επιμείνει στη στρατηγική της «μάχης του συγκεκριμένου» με εφικτές λύσεις. «Δεν κάνουμε ανέξοδη αντιπολίτευση, έχουμε σαφείς θέσεις και μετρήσιμες προτάσεις» θα προσθέσει και θα οριοθετήσει με ξεκάθαρο τρόπο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατατάσσοντας στη Δεξιά -και όχι στο Κέντρο- τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιχειρηματολογώντας γιατί δεν είναι σοσιαλδημοκρατική και προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια πολιτικής: για την κοινωνική κατοικία, όπου θα παραστεί η Πορτογαλίδα υφυπουργός Κοινωνικής Στέγης της κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, για το Ταμείο Ανάκαμψης και για τους θεσμούς. Σε ό,τι αφορά τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό, θα υπάρχει παρουσία υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Μεταξύ αυτών η πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, μέλη του γερμανικού SPD, εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων σε Ισπανία, Πορτογαλία κ.ά. Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνουν οι ψηφοφορίες επί των ψηφισμάτων και την Κυριακή θα πάρει σειρά η διαδικασία εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής των περίπου 400 μελών. Τέλος, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις σύγχρονες τεχνολογίες οι διαπιστεύσεις δημοσιογράφων και συνέδρων θα είναι ηλεκτρονικές, ενώ θα λειτουργήσει περίπτερο της πλατφόρμας του «ψηφιακού κόμματος».

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14380&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote