Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 30 εκατοστά ως το 2050 σύμφωνα με νέα έρευνα
ΗΠΑ: Η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 30 εκατοστά ως το 2050 σύμφωνα με νέα έρευνα Εκτύπωση E-mail
17.02.22

ipa-i-stathmi-tis-thalassas-tha-anevei-kata-30-ekatosta-os-to-2050-symfona-me-nea-ereyna-561722287 Η στάθμη των υδάτων γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται λόγω της κλιματικής αλλαγής να ανέβει έως και 30 εκατοστά μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, όσο δηλαδή ανέβηκε συνολικά κατά τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Η στάθμη των υδάτων γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανέβει έως και 30 εκατοστά μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, όσο δηλαδή ανέβηκε συνολικά κατά τον τελευταίο αιώνα, προειδοποιεί η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) μέσα από έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

 


Η στάθμη της θάλασσας αναμένεται, πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εν λόγω έκθεση, να έχει ανέβει κατά 25 με 30 εκατοστά έως και το 2050, σημειώνοντας μέσα σε 30 χρόνια μια άνοδο για την οποία όμως στο παρελθόν είχαν χρειαστεί 100 έτη. Κι αυτό λόγω της κλιματικής κρίσης που παρουσιάζεται να έχει αλλάξει τα δεδομένα, επιταχύνοντας της επιδείνωση προβλημάτων που είχαν ήδη διαπιστωθεί.


Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, το πρόβλημα με την άνοδο της στάθμης των υδάτων εκτιμάται πως είναι περισσότερο έντονο στις ακτές του Ατλαντικού αλλά και στον Κόλπο του Μεξικού από ό,τι – συγκριτικά – στον Ειρηνικό.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ωστόσο, αναμένεται παράλληλα να αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό και η συχνότητα με την οποία σημειώνονται πλημύρες κοντά στις ακτές, με τις σχετικές περιπτώσεις να υπερδεκαπλασιάζονται εντός της επόμενης 30ετίας.


www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14314&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote