Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νόβακ Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία ο Σέρβος
Νόβακ Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία ο Σέρβος Εκτύπωση E-mail
11.01.22

Αρνητικοί στον κορωνοϊό ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του - Media Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής τριετούς απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που απορριφθεί από το τοπικό αρμόδιο δικαστήριο η έφεση επί της ανάκλησης της βίζας του.

 

Η αυστραλιανή νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα τη συγκεκριμένη ποινή και αυτό είναι που προσπαθούν να αποτρέψουν οι δικηγόροι του Σέρβου σταρ. Το βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης θα είναι η νόμιμη χορήγηση στον Σέρβο αδείας εισόδου στην Αυστραλία, βάσει της πιστοποιημένης νόσησής του με κορωνοϊό τον Δεκέμβριο.

Αν αυτό γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, τότε η πλευρά Τζόκοβιτς θα έχει αποδείξει ότι οι αρχές της Αυστραλίας έχουν υποπέσει σε παράπτωμα εις βάρος του πρωταθλητή απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα, ως μη έχοντα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού.


Στις προτάσεις που οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς υπέβαλαν το Σάββατο, τονίζουν ότι η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είχε εγκρίνει την απαλλαγή του από την υποχρέωση εμβολιασμού εφόσον εκείνος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό καθώς και ότι μετά από δύο εβδομάδες ο Τζόκοβιτς δεν παρουσίαζε συμπτώματα νόσησης. Με άλλα λόγια, πετάνε το μπαλάκι στις τοπικές αρχές ενώ σκοπεύουν να κατηγορήσουν και την υπηρεσία μετανάστευσης της Αυστραλίας για κακή μεταχείριση του Σέρβου.

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, επιμένει ότι η αντιμετώπιση της περίπτωσης Τζόκοβιτς είναι απλά ζήτημα πιστής εφαρμογής των κανονισμών, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14275&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote