Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Υποψήφιος βουλευτής στις ΗΠΑ ο Δρ. Θάνατος, Τζακ Κεβορκιάν
Υποψήφιος βουλευτής στις ΗΠΑ ο Δρ. Θάνατος, Τζακ Κεβορκιάν Εκτύπωση E-mail
12.03.08

Ο υπερασπιστής του δικαιώματος στην ευθανασία, γιατρός Τζακ Κεβορκιάν, επονομαζόμενος και «Δρ. Θάνατος», που φυλακίστηκε επί οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ γιατί βοήθησε μια νέα γυναίκα - που έπασχε από ανίατη ασθένεια - να πεθάνει, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα για την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο 79χρονος παθολόγος, που ό ίδιος έχει αναφέρει ότι βοήθησε να πεθάνουν πάνω από 130 άνθρωποι, εκτίμησε σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα του Μίσιγκαν, την «Οκλαντ Πρες», ότι η Ουάσινγκτον έχει ανάγκη «από εντιμότητα και σοβαρότητα και όχι από μια κυβέρνηση διεφθαρμένη».

Αφότου εξέτισε την ποινή του και βγήκε από τη φυλακή τον Ιούνιο του 2007, ο κ. Κεβορκιάν, και για διάστημα δύο χρόνων θα βρίσκεται υπό επιτήρηση στη διάρκεια των οποίων του απαγορεύεται να δίνει συμβουλές σε ασθενούντα άτομα ενώ οι δημόσιες δηλώσεις τους θα εποπτεύονται.

Ωστόσο, τη στιγμή που έβγαινε από τη φυλακή δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη μάχη του μέχρι να επιτύχει τη νομιμοποίηση της ευθανασίας.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Οκλαντ Πρες» ανακοίνωσε ότι θα μετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου με στόχο του να εκλεγεί ανεξάρτητος.

Στη δεκαετία του 90 ο κ. Κεβορκιάν εξανάγκασε τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το ζήτημα της ευθανασίας, όπως απαιτούσαν και ανίατοι ασθενείς, δίνοντας δημόσιες συμβουλές για τον τρόπο που θα μπορούσε ο καθείς άρρωστος να θέσει τέλος στην ζωή του και μοιράζοντας βιντεοσκοπημένες εκκλήσεις ασθενών πολιτών που του ζητούσαν να τους βοηθήσει να πεθάνουν.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι βοήθησε τουλάχιστον 130 πολίτες να αυτοκτονήσουν ενώ σε ένα βίντεο, με ημερομηνία 14 Απριλίου 1999, φαίνεται να παρέχει ειδικά θανατηφόρα παρασκευάσματα δικής του έμπνευσης στον Τόμας Γιούκ ένα βαριά άρρωστο πολίτη που όταν τα ήπιε σε λίγα λεπτά οδηγήθηκε... στους ουρανούς. Το βίντεο έπαιξε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ μόνο η πολιτεία του Ορεγκον (βορειοδυτικά) πέρασε το 1997 ένα νόμο με βάση τον οποίο κάποιος ανίατα ασθενής μπορεί να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1424&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote