Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με ποινή φυλάκισης κινδυνεύει όποιος έχει …άποψη σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα
Με ποινή φυλάκισης κινδυνεύει όποιος έχει …άποψη σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα Εκτύπωση E-mail
05.11.21

Με ποινή φυλάκισης κινδυνεύει όποιος έχει …άποψη σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα Την ελευθερία του λόγου και της άποψης ποινικοποιεί η κυβέρνηση και απορίας άξιο είναι πως θα ελέγχεται η εγκυρότητα της «άποψης» η της «ψευδούς είδησης». Μάλιστα σύμφωνα με το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα, με ποινή φυλάκισης ή χρηματικής ποινής θα κινδυνεύουν όσοι έχουν άποψη και την εκφράζουν δημόσια για την οικονομία, τον τουρισμό την αμυντική ικανότητα της χώρας και τις διεθνείς της σχέσεις ή στη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, την αυστηροποίηση του Ποινικού πλαισίου για όσους διακινούν Fake News και υπονομεύουν την δημόσια Υγεία» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά την παρουσίαση του νέου Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Η νέα διάταξη αναφέρει: «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων».


Υπενθυμίζεται ότι τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του είχε εκφράσει σε ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), αναφορικά με την αντικατάσταση του άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ενώ παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει το κείμενο της τροποποίησης.


www.documentonews.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14221&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote