Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ροζ παραίτηση Εκτύπωση E-mail
12.03.08
 Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ελιοτ Σπίτζερ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο πορνείας, γεγονός που έκλεισε οριστικά και με το χειρότερο τρόπο το κεφάλαιο των πολιτικών φιλοδοξιών του.

Ο διάδοχός του θα είναι από την προσεχή Δευτέρα ο μέχρι τώρα αναπληρωτής κυβερνήτης, Ντέιβιντ Πάτερσον 53 χρόνων. Ο κ. Πάτερσον θα γίνει ο πρώτος μαύρος κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη και ο πρώτος τυφλός κυβερνήτης στις ΗΠΑ.

Ο Ελιοτ Σπίτζερ, παντρεμένος και με τρεις κόρες, δέχτηκε μεγάλες πιέσεις από Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς που χθες απείλησαν ότι εάν δεν παραιτηθεί εντός των επόμενων 48 ωρών θα κινούσαν την διαδικασία αποπομπής από τα καθήκοντά του. Σήμερα οι φωνές για παραίτησή του πολλαπλασιάστηκαν και προήλθαν κυρίως από βουλευτές της Νέας Υόρκης, από την Γουόλ Στριτ , από τα ΜΜΕ, αλλά και από την κοινή γνώμη της μεγαλούπολης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει ότι πάνω από 70% των πολιτών επιθυμεί να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με νεοϋορκέζο δικαστή - τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Τάιμς της Νέας Υόρκης" - ο 48χρονος παραιτηθείς κυβερνήτης θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο πλήρωνε τις πόρνες. Εάν μάλιστα βρεθεί από την έρευνα, που ξεκίνησε ήδη από σήμερα, ότι είχε σπαταλήσει δημόσιο χρήμα για τις προσωπικές ερωτικές του υποθέσεις, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κ. Σπίτζερ που ενδέχεται να οδηγηθεί στη φυλακή για πάνω από πέντε χρόνια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, στην σύντομη δήλωση του στους ρεπόρτερ αναφέρει ότι θέλει να μη «στιγματιστεί περαιτέρω από τα ατοπήματα της προσωπικής του ζωής».

Επισημαίνει, ότι κατά την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας και του δημόσιου βίου του επέμενε πάντα ότι όλοι πρέπει να παίρνουμε την απόλυτη ευθύνη των πράξεών μας, κάτι που βεβαίως δεν εξαιρεί και τον ίδιο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο «παραιτούμαι από κυβερνήτης», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανικό λαό, πρόσθεσε, ότι θα προσπαθήσει εκτός πολιτικής αρένας να προσφέρει στο κοινό καλό, λέγοντας, «λυπούμαι βαθειά που δεν κατάφερα να είμαι αντίστοιχος των προσδοκιών σας αλλά θα προσπαθήσω εκτός του πολιτικού στίβου να προσφέρω στο κοινό καλό».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1422&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote