Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ενα ποτάμι για τον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
12.03.08
Το βλέμμα στην εξασφάλιση της νίκης των σημερινών προκριματικών στο Μισισιπή έχει στρέψει ο Μπαράκ Ομπάμα για να εδραιώσει το προβάδισμά του, την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον δίνει βάση στην αναμέτρηση της Πενσιλβάνιας τον επόμενο μήνα, μιας που το σκηνικό για τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει και η αδρεναλίνη ανεβοκατεβαίνει από Τρίτη σε Τρίτη, από κόντρα σε κόντρα, από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.
Ευκαιρίας δοθείσης, ο Ομπάμα απέρριψε ως «παιχνίδι» τους υπαινιγμούς της Κλίντον ότι ο Αφροαμερικανός γερουσιαστής θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, με την ίδια υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Μετά από κάποιες «υποχωρήσεις», ο Ομπάμα επανήλθε δυναμικά με τη νίκη του στο Γουαϊόμινγκ, που του έδωσε νέα ώθηση μετά τις ήττες στο Οχάιο και το Τέξας. Στο Μισισιπή, μια Πολιτεία του αμερικανικού Νότου, ο μαύρος πληθυσμός συνιστά την πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Από την άλλη πλευρά, η Χίλαρι εξασφάλισε σωτήριες νίκες στο Οχάιο και το Τέξας μετά από 11 στη σειρά ήττες από τον Ομπάμα. Η δική της εκστρατεία βλέπει την Πενσιλβάνια, όπου οι προκριματικές θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου, ως φιλικό «τερέν» που μοιάζει με το γειτονικό Οχάιο. Και οι δυο είναι βιομηχανικές στη βάση τους Πολιτείες με μεγάλο αριθμό λευκών ψηφοφόρων από την εργατική τάξη και Δημοκρατικούς κυβερνήτες που υποστηρίζουν γερά την υποψηφιότητα της Κλίντον.

Συνολικά στη μάχη της διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα προηγείται έχοντας συγκεντρώσει 1.578 εκλέκτορες έναντι 1.468 της Κλίντον, αλλά κι εκείνος είναι ακόμη μακριά από τον στόχο των 2.025 εκλεκτόρων που απαιτούνται για να πάρει κάποιος από τους δύο το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Βέβαιος αντίπαλος του νικητή θα είναι, ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, ο Τζον Μακ Κέιν.
enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1419&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote