Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπάιντεν: Αποχαρακτηρίζει τα απόρρητα έγγραφα του FBI για την 11η Σεπτεμβρίου – Όλη η αλήθεια
Μπάιντεν: Αποχαρακτηρίζει τα απόρρητα έγγραφα του FBI για την 11η Σεπτεμβρίου – Όλη η αλήθεια Εκτύπωση E-mail
04.09.21

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή σήμερα για την επανεξέταση του πιθανού αποχαρακτηρισμού εγγράφων από την έρευνα του FBI για τις επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

 

«Όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δεσμεύτηκα να διασφαλίσω τη διαφάνεια όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «θα συνεργαστεί με σεβασμό» με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το ζήτημα αποχαρακτηρισμού της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, καλείται να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αφορούν στις επιθέσεις, μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Πάντως εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει ότι ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων εμπεριέχει κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, τότε αυτά θα παραμείνουν απόρρητα.


1.800 οικογένειες θυμάτων των τρομακρατικών επιθέσεων είχαν συντάξει, πριν από έναν μήνα, επιστολή, ζητώντας διαφάνεια από το επιτελείο της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά στον ρόλο αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14167&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote