Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Γεννηματά: Μαζί με τη συγγνώμη χάθηκε και το φιλότιμο
Γεννηματά: Μαζί με τη συγγνώμη χάθηκε και το φιλότιμο Εκτύπωση E-mail
30.08.21

 Ευθεία και σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννημάτα, εστιάζοντας την κριτική της στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και στη διαχείριση της πανδημίας. 


 Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρθηκε αρχικά στις φωτιές που έκαψαν μεγάλο μέρος της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αδράνησε στην πρόληψη και απέτυχε παταγωδώς στην καταστολή, και τον πρωθυπουργό πως «αρκείται σε επικοινωνιακή διαχείριση με προσχηματική συγγνώμη».


Επιμένοντας στο να αποδοθούν ευθύνες, ανέφερε επικριτικά ότι για τη Νέα Δημοκρατία «πάντα φταίνε οι άλλοι», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως κάθε κυβέρνηση οφείλει να είναι προετοιμασμένη για ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως τόνισε, «αντί να αποδοθούν ευθύνες, ο Πρωθυπουργός προσήλθε προχθές στη Βουλή να μας εξηγήσει ότι τα έκανε όλα σωστά. Η πολιτική ευθιξία είναι άγνωστη στην Κυβέρνηση. Μαζί με τη συγγνώμη χάθηκε και το φιλότιμο».

Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να παραιτηθούν οι Μ. Χρυσοχοίδης και Ν. Χαρδαλιάς, η κ. Γεννημάτα τόνισε ότι οι ευθύνες και τα λάθη δεν μπορεί να είναι «ορφανά», καθώς «πάντα αναφέρονται σε  πρόσωπα, καταλογίζονται σε αυτούς που έχουν την υποχρέωση, είναι αρμόδιοι  να μας προστατεύουν την ώρα της κρίσης».


Στο θέμα της πανδημίας, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι η κυβέρνηση «πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια έβαλε όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα», καθώς «ο μισός -περίπου- πληθυσμός είναι  ανεμβολίαστος». Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση «έχει  ευθύνη για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό» που υπήρξε.

Με το βλέμμα στις εκλογές, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «διεκδικούμε με την ψήφο του λαού πρωταγωνιστικό ρόλο», ενώ τόνισε ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος «είναι αδιαπραγμάτευτη».


Όπως σημείωσε, «είμαστε κόμμα με ταυτότητα και προοπτική, όχι κομπάρσοι της ιστορίας ή συμπλήρωμα στα σχέδια κάποιων. Αυτήν την προοπτική αυτονομίας, ελπίδας και νίκης θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω στις 3 του Σεπτέμβρη, για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας, το Κίνημα Αλλαγής, την αυθεντική δύναμη Αλλαγής για την πατρίδα μας. Με αυτή τη σημαία διεκδικώ ξανά την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής». 


Όσο για την κριτική που ασκεί στα ΜΜΕ πως ευνοούν την κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. «επιχείρησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα, να επιβάλει τη γραμμή της, να “αποπολιτικοποιήσει” τη συζήτηση και να γεμίσει τα τηλεοπτικά πάνελ με στελέχη της και ως ειδικούς, εξοβελίζοντας την αντίθετη άποψη».



Efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14161&Itemid=39

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote