Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ζητεί απόσυρση του ασφαλιστικού Εκτύπωση E-mail
11.03.08
Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζήτησε σε σημερινή συνέντευξη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος O οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου.

Ο Αλέκος Αλαβάνος συνόψισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δέκα σημεία, με βάση το περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ως εξής:

1. Τόνισε ότι το σκηνικό δείχνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποδομήσει το ασφαλιστικό σύστημα κι ότι με την πολιτική της κινείται αντίθετα με την κοινωνία.

2. Με το ασφαλιστικό πραγματοποιείται επίθεση σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά κι όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

3. Γίνεται γενική επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος.

4. Αποδομείται ο δημόσιος χώρος και χαρακτήρισε "λάδωμα" την καταβολή του 10% από τους πόρους που εισπράττονται από αποκρατικοποιήσεις για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.

5. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λειτουργήσει, γιατί είναι ένα σύστημα αλαλούμ που θα προκαλέσει χάος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών".

6. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τη μεγάλη αναταραχή που προκαλείται στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

7. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις της ηγεσίας της δικαιοσύνης και επέκρινε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά ότι λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

8. Σημείωσε ότι η παράταξή του θα αναδείξει την άλλη λύση που προτείνει για το ασφαλιστικό και ανακοίνωσε ότι αύριο σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί -με δικό της πανό - στη διαδήλωση των εργαζομένων και την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί δημόσια συνεδρίαση της ΚΟ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και κοινωνικών φορέων, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αλληλεγγύη των γενεών, την αναδιανομή του πλούτου, την αύξηση της απασχόλησης και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής για την αύξηση των πόρων των ταμείων και

10. Επεσήμανε πως η ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που δεν αξίζει για τη χώρα και τόνισε ότι είναι ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος της. Υποστήριξε δε ότι είναι δυνατόν μέσα απ΄ αυτές τις εξελίξεις να αναδειχθεί μια νέα πλειοψηφία, με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Αλέκος Αλαβάνος προέβλεψε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα έχει μεγάλο κόστος, όπως είχε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι ότι αργά ή γρήγορα η ΝΔ θα χάσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενώ σημείωσε ότι στους δρόμους συναντιούνται οπαδοί όλων των κομμάτων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εισήγαγε το νομοσχέδιο με διαδικασίες κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και την κατηγόρησε λέγοντας ότι εχει εξευτελίσει την έννοια της μεταρρύθμισης. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι είναι ένα σφαγείο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, σε δική του παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, μεταξύ άλλων, είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η ανάπτυξη, η συλλογική αποταμίευση κι η διεύρυνση της φορολογικής βάση και σημείωσε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν πιέσεις εις βάρος της δημόσιας ασφάλισης κι η δημιουργία κινήτρων υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τέλος ο κ. Δραγασάκης προέβλεψε ότι η αύξηση των ενσήμων από 50 σε 100 - προκειμένου να αποκτήσει κάποιος βιβλιάριο υγείας - θα αυξήσει κατά πολύ τους Ελληνες πολίτες που δεν θα έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

E-TIPOS
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1416&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote