Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ροζ σκάνδαλο "καίει" τον κυβερνήτη της Ν.Υόρκης Εκτύπωση E-mail
11.03.08
Σε σκάνδαλο με κύκλωμα πορνείας εμπλέκεται ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Έλιοτ Σπίτσερ, ο οποίος την περίοδο 1999-2006, από τη θέση του εισαγγελέα της Πολιτείας, έγινε γνωστός ερευνώντας οικονομικούς αναλυτές, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρίες. Ο Σπίτσερ, γνωστός ως "Κύριος Καθαρός" και "Σερίφης της Γουόλ Στριτ", ενδέχεται να παραιτηθεί μετά την ανάμειξη του ονόματός του στο ροζ σκάνδαλο. Ο Σπίτσερ παραδέχτηκε ότι ενήργησε παράνομα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. "Απογοήτευσα και απέτυχα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών μου. Πρέπει τώρα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου", δήλωσε ο 48χρονος Σπίτσερ, πατέρας τριών παιδιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς", το κύκλωμα, που αποκαλείτο "Το Κλαμπ του Αυτοκράτορα", τροφοδοτούσε με ιερόδουλες, πλούσιους πελάτες στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μαϊάμι και την Ουάσινγκτον, οι οποίοι πλήρωναν από 1000 έως 5.500 δολάρια για μια ώρα.
Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις ύποπτοι παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για ανάμειξη στο κύκλωμα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο Σπίτσερ θα αντιμετωπίσει κατηγορίες, όμως η καριέρα του ανθρώπου που κάποτε θεωρείτο ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την προεδρία, έχει σίγουρα καταστραφεί και σύμφωνα με συνεργάτες του δεν αποκλείεται να παραιτηθεί από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο Σπίτσερ ήταν ο "Πελάτης 9" και μάλιστα φέρεται ότι πλήρωσε 4.300 δολάρια για μια βραδιά με μια ιερόδουλη σε ακριβό ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Την τηλεφωνική συνομιλία τους υπέκλεψε το FBI κι έτσι η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο Σπίτσερ είναι το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες που υπέπεσε σε αδίκημα του οποίου υπήρξε διώκτης. Το 2006, ο Τεντ Χάγκαρντ, πάστορας σε μεγάλη εκκλησία των Ευαγγελιστών, στο Κολοράντο, ο οποίος καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία, αποκαλύφθηκε ότι είχε επί χρόνια ερωτικό δεσμό με νεαρό άνδρα.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1415&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote