Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Να επέμβει ο εισαγγελέας στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης . Εκτύπωση E-mail
27.07.21

 Του Σάκη Σερέτη /Νέα Υόρκη 

 

 

Στην άμεση επέμβαση των εισαγγελικών αρχών και την διερεύνηση σε ορίζοντα δεκαετίας , του ταμείου της παρέλασης , παραπέμπουν  οι καταγγελίες   της πλειοψηφίας των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .  

 

 Δυστυχώς για την Ομοσπονδία , η προσωρινή ανάθεση εξουσίας στην ομάδα των πρώην προέδρων , απέδειξε για άλλη μια φορά ,το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους , καθώς επίσης και την διαφορετική ατζέντα της μειοψηφίας των πρώην προέδρων .


Ωστόσο πιστοποίησε για μια ακόμη φορά, και την επιλεκτική αμνησία των γνωστών σε όλους μας υπότροπων παραγόντων , μέσω της οποίας «επετράπη»η συμμετοχή δυο τιμωρημένων πρώην προέδρων στην επίμαχη επιτροπή . 


Εδώ θέλω να υπενθυμίσω , ότι η εν λόγω επιτροπή ,εξελέγη προκειμένου να εξετάσει τα φαινόμενα παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού ,καθώς επίσης και τις διαχρονικά αυξανόμενες καταγγελίες διασπάθισης οικονομικών πόρων του ταμείου της παρέλασης. 


Άγνωστος ωστόσο, παραμένει ο τρόπος απονομής δικαιοσύνης και τιμωρίας των υπευθύνων , όπως επίσης άγνωστη,εξακολουθεί να παραμένει και η υπόσταση αρκετών συλλόγων «σφραγίδων»,μέσω των οποίων φαλκιδεύεται την τελευταία δεκαετία το εκλογικό αποτέλεσμα και η πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων,με αποτέλεσμα  να προσφέρεται, κυριολεκτικά,στο πιάτο  η εξουσία σε συγκεκριμένους παράγοντες για πολλά χρόνια .  


Μια ματιά στα επιστολόχαρτα της Ομοσπονδίας των τελευταίων 15-20 ετών, αποκαλύπτει τα ονόματα ,όλων αυτών, που  με Δούρειο ίππο τους συλλόγους φαντάσματα που ελέγχουν, καταφέρνουν να εκλέγουν τους εαυτούς τους και μαζί τους, μια σειρά από άβουλους παράγοντες ,οι  οποίοι σε ρόλο χρήσιμου ηλίθιου,ευλογούν με την ψήφο τους , τα κατορθώματα του εκλογομάγειρα Π.Γαλάτουλα . 


Εύλογα ερωτηματικά επίσης , εγείρει  ο διορισμός... του κ.Τ.Κακούρου  στην θέση του συντονιστή της επιτροπής των πρώην πρόεδρων, καθόσον ο εν λόγω παράγοντας, θα έπρεπε να εμφανιστεί ενώπιον των οργάνων,προκειμένου να φωτίσει τις αθέατες πλευρές,της περιόδου που υπήρξε αντιπρόεδρος του καταγγελλόμενου σήμερα Π.Γαλάτουλα. 


Παρακολουθώντας από πολύ κοντά ,για περισσότερα από 15 χρόνια τις  διεργασίες της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων , έχω δημοσιοποιήσει ατέλειωτες παραβιάσεις του καταστατικού , καθώς επίσης και μια σειρά,οικονομικών ατασθαλιών , οι οποίες έχουν διαπραχθεί από τους συνήθεις ύποπτους προεδροπαράγοντες της «κραταιάς» που εναλλάσσονται,στις θέσεις εξουσίας του οργανισμού , και ελλείψει αποτελεσματικών ελέγχων , εξακολουθούν να μαγειρεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να παραμένουν ατιμώρητοι για    πάρα πολλά χρόνια .


Η εκλογή της «ανεξάρτητης» επιτροπής ,η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων ,θα αναλάβει να ελέγξει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας για τα τελευταία 5 χρόνια , θεωρώ ότι δεν θα καταφέρει και πολλά πράγματα,καθόσον είναι εντελώς αδιευκρίνιστο , ποιός θα αναλάβει να διαχειριστεί   τα όποια ευρήματα της και ποιός θα αποδώσει τα δέοντα στους παραβάτες . 


Εκτός , εάν οι πολιτειακές αρχές και η προϊσταμένη αρχή που εποπτεύει τους οργανισμούς κοινής ωφελείας , αποφασίσουν να παρέμβουν άμεσα και υπερασπιζόμενοι την νομιμότητα , να αποδώσουν δικαιοσύνη .


Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω , ότι το 2010 επί προεδρίας Ηλία Τσεκερίδη , εξελέγη από την γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας , μια 5 μελής ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης καταγγελιών, η οποία μετά από έρευνες και ένορκες εξετάσεις μαρτύρων , κατέθεσε πόρισμα -φωτιά στο προεδρείο της Ομοσπονδίας ( Γ.Τσεκερίδης -Π.Γαλάτουλας ) . 

 

Το εν λόγω πόρισμα που αποτελούνταν,από τις γραπτές καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων,

καθώς επίσης και από τα στοιχεία που στήριζαν τις γνωματεύσεις της εκλεγμένης με καθολική πλειοψηφεία ανεξάρτητης επιτροπής, δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας , καθόσον οι διοικούντες εκείνο τον καιρό την Ομοσπονδία ( Τσεκερίδης -Γαλάτουλας) αποφάσισαν κυριολεκτικά να το θάψουν ...

 

ΥΓ. Θεωρώντας επιβεβλημένη την κλήση ,όλων αυτών των παραγόντων, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το λαχείο και το λεύκωμα των παρελάσεων των τελευταίων 10 ετών , καθώς επίσης και των εκάστοτε προέδρων της εξελεγκτικής επιτροπής ,ευελπιστώ με τις καταθέσεις τους, να ρίξουν άπλετο φως σε αυτή την ιστορία. 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14149&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote