Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σκληρό καρύδι για τη Χίλαρι ο Μπάρακ Εκτύπωση E-mail
11.03.08
 Σε σκoτσέζικο ντους έχει μετατραπεί το κυνήγι του χρίσματος για τη Χίλαρι Κλίντον. Προτού προλάβει να χαρεί το θρίαμβό της στο Τέξας και στο Οχάιο, μια ακόμη άνετη νίκη του Μπάρακ Ομπάμα, αυτήν τη φορά στο Γουαϊόμινγκ, ήρθε να τη διαβεβαιώσει ότι ο αγώνας μαίνεται σκληρός. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι συγκέντρωσε ποσοστό 61% έναντι 38% της αντιπάλου του και μετρά πλέον 1.578 εκλέκτορες έναντι 1.468 της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Και ενώ οι δύο εσωκομματικοί αντίπαλοι έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στις δύο επόμενες αναμετρήσεις, έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων για τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο υποψηφίους.

Ενδεικτική του πολέμου λάσπης που συνεχίζεται στα δύο στρατόπεδα είναι η παραίτηση της συμβούλου του κ. Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Σαμάνθα Πάουερ, η οποία χαρακτήρισε την κυρία Κλίντον «αδίστακτο τέρας».

Το κλίμα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό. Ο κ. Ομπάμα απέρριψε ευθέως την έμμεση πρόταση της κυρίας Κλίντον για «διπλό εισιτήριο» προς το Λευκό Οίκο: «Δεν κατεβαίνω ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, αλλά ως πρόεδρος», δήλωσε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο KTVQ.

Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων έχουν ρίξει το βάρος της εκστρατείας λιγότερο στη σημερινή αναμέτρηση στο Μισισίπι και περισσότερο στις προκριματικές της Πενσιλβάνια στις 22 Απριλίου. Στην Πολιτεία του Μισισίπι ο γερουσιαστής του Ιλινόι μπορεί να ελπίζει σε μια εύκολη νίκη, επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αφροαμερικανοί, ενώ στην Πενσιλβάνια η Χίλαρι Κλίντον περιμένει να θριαμβεύσει. Πρόκειται για μια βιομηχανική Πολιτεία, η οποία έχει το ίδιο δημογραφικό προφίλ με το Οχάιο και Δημοκρατικούς κυβερνήτες που στηρίζουν το ζεύγος Κλίντον.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1414&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 11.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote