Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δημοσιογραφία ή αθλιότητα;
Δημοσιογραφία ή αθλιότητα; Εκτύπωση E-mail
28.06.21

Δημοσιογραφία ή αθλιότητα; Εφημερίδα Sportime 11/5/2021: «Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: O ανεξέλεγκτος λαθροεποικισμός επιφέρει ασύλληπτη βαρβαρότητα και “εισαγόμενη εγκληματικότητα”».


ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου: «Η Μάγδα Φύσσα είναι προκλητική απέναντι στον Ρουπακιά», «τα παιδιά που βίαζε ο Λιγνάδης δεν έχουν γονείς για να τα μαζέψουν;», «ο Μπάμπης ο πιλότος είναι συγκροτημένος και νοικοκύρης, δεν είναι για αίματα». Επίσης (όλοι εμείς) έχουμε φασιστική λογική που τους ασκούμε κριτική, καθώς ο «ΣΚΑΪ είναι η επιτομή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

 


12/5/2021, Αρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου: «Εμείς τα λέγαμε τότε για τον νόμο Παρασκευόπουλου. [...]Φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Καρολάιν αντιστάθηκε, δεν έκανε πως κοιμάται, θα βοηθήσει η επικήρυξη, που έγινε και με εντολή του πρωθυπουργού». Ούτε μια συγγνώμη βέβαια δεν μπόρεσαν να ψελλίσουν οι συνάδελφοι, προφανώς δεν το επιτρέπει η συγκρότησή τους.

Συγγνώμη δεν είπε ούτε ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., ο οποίος επίσης διέδιδε πως ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Και πώς ανασκεύασε; Δήλωσε πως τα «δημοσιεύματα που έκανα repost σχετικά με τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων ήταν ανακριβή. Διευκρινίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν ένας από τους 12.000 που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου». Εν τω μεταξύ τόσοι δεν είναι καλά καλά όλοι οι κρατούμενοι στις φυλακές. Και ακροδεξιός και ψεύτης λοιπόν. Ολοι οι παραπάνω έχουν προ πολλού χάσει στη συνείδηση του κόσμου το δικαίωμα της επανόρθωσης και ενδεχομένως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.


Υπενθυμίζεται πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων προσβάλλει το δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως είναι θεσπισμένο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 10) και συνταγματικά κατοχυρωμένο στην Ελλάδα (άρθρα 5Α και 14).

Προφανώς η κ. Ιωάννα Μάνδρου τα γνωρίζει αυτά καλά, καθώς όπως λέει «δουλεύει 35 χρόνια σαν το γαϊδούρι για να βγουν οι ειδήσεις».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14125&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote