Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Pfizer: Οι ΗΠΑ αγοράζουν 500 εκατ. δόσεις για λογαριασμό άλλων χωρών
Pfizer: Οι ΗΠΑ αγοράζουν 500 εκατ. δόσεις για λογαριασμό άλλων χωρών Εκτύπωση E-mail
11.06.21

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για την Covid-19 για να τις δώσουν σε άλλες χώρες, ανέφεραν σήμερα οι New York Times και η Washington Post.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζεται να ανακοινώσει το εν λόγω σχέδιο στη συνάντηση των G7 στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων προς τις ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες να παίξουν έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση των προμηθειών εμβολίων Covid σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, τη στιγμή της επιβίβασής του στο Air Force One με προορισμό την Ευρώπη, πρόκειται να ανακοινώσει την παγκόσμια στρατηγική του σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.


Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, και η εταιρεία Pfizer δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποια δήλωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα μοιραστεί τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με άλλες χώρες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα σχέδια του για την προμήθεια 25 εκατομμύριο δόσεων, με τη διάθεση 19 εκατ. από αυτές να γίνεται σε συνεργασία με τον μηχανισμό Covax, την πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ για τη διάθεση εμβολίων στις φτωχότερες χώρες.


Περίπου έξι εκατομμύρια δόσεις θα μοιραστούν άμεσα σε χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές εξάρσεις του ιού, όπως η Ινδία.

 


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14107&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote