Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συγχαρητήρια, κύριε Χατζηδάκη! Εκτύπωση E-mail
10.06.21

Συγχαρητήρια, κύριε Χατζηδάκη! Είναι αληθινά κορυφαίο πολιτικό επίτευγμα για την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και προσωπικό επίτευγμα του υπουργού Εργασίας ότι έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντίδρασης στον κόσμο της εργασίας και στα αποδυναμωμένα συνδικάτα.

Είναι επίτευγμα ότι έχει πυροδοτήσει μια πρωτοφανή κινητοποίηση από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, κλαδικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα. Είναι επίτευγμα του κ. Χατζηδάκη ότι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε 71 πόλεις προετοιμάζονται αύριο απεργιακά συλλαλητήρια που μπορεί να θυμίζουν μέρες του 2010.


Είναι επίτευγμα της κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη ότι έστειλαν ένα ηχηρό σήμα αφύπνισης και συντονισμού σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα κατακερματισμένο και πολλαπλά τραυματισμένο, έπειτα από μια δεκαετία καίριων μνημονιακών πληγμάτων.

Είναι επίτευγμα της κυβέρνησης ότι με το νομοθετικό έκτρωμα που έφερε στη Βουλή, αποσκοπώντας στη νομιμοποίηση της παρανομίας και στην κατεδάφιση στοιχειωδών δικαιωμάτων, έχει προκαλέσει ανησυχία και εγρήγορση σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμη και σε αυτούς που είναι καχύποπτοι ή αδιάφοροι για τον συνδικαλισμό.

Είναι επίτευγμα του Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν ξεγέλασε κανέναν με το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο περί «προστασίας της εργασίας» και με την προσχηματική συμμόρφωση σε κοινοτικές οδηγίες που ξεδιάντροπα διαστρεβλώνει και παραβιάζει.


Είναι επίτευγμα του αντεργατικού νομοσχεδίου ότι έχει καταφέρει να συσπειρώσει εναντίον του τον νομικό κόσμο, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους επιστήμονες που με τεκμηριωμένο τρόπο απογυμνώνουν τις σημαντικότερες διατάξεις του από κάθε συνταγματικό έρεισμα.

Είναι επίτευγμα του Κυρ. Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη ότι φέρνουν σε αμηχανία ακόμη και βουλευτές του κόμματός τους, κάποιοι από τους οποίους επιδεικνύουν ήδη την παρρησία της διαφοροποίησης σε σημαντικές διατάξεις. Και ότι αναγκάζουν ακόμη και προσκείμενους στη Ν.Δ. συνδικαλιστές να υπερψηφίζουν τις κινητοποιήσεις ή απλώς να σιωπούν.

Είναι επίτευγμα της κυβέρνησης ότι σε αυτό το νομοθέτημα έχει μόνους συμμάχους εργοδοτικές οργανώσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που πιθανότατα ήταν και υποβολείς της.


Είναι, τέλος, επίτευγμα του υπουργού Εργασίας ότι προκάλεσε τη συντονισμένη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που ήδη από χθες, στην πρώτη συζήτηση στη Βουλή, μας προϊδέασε για μια σκληρή σύγκρουση από τώρα μέχρι και τις 17 του μήνα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα που ελπίζουμε να διαψεύσει τους συντάκτες του.

Για όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χατζηδάκη. Και συλλυπητήρια για το νομοθετικό εξάμβλωμά του.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14106&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote